Träningssugen? Här är de 10 hetaste träningsapparna just nu

Träningssugen? Här är de 10 hetaste träningsapparna just nu

Ibland behöver man lite träningspepp – och vad är då bättre än en ny app att bara ladda ned till telefonen och köra igång. Baaam har listat de 10 bästa träningsapparna just nu.

Tabata pro – tabata timer

av Simpletouch llc

Tabata är en tuff intervallträning både för dig som är nybörjare och för dig som tränar dagligen. Med hjälp av en timer kör du en övning i 20 sekunder och vilar sedan i 10 sekunder, detta gör du under åtta gånger. Studier visar att fettförbränningen snabbt startar och det märker vi – svetten rinner! Du kan använda appen när du lyfter vikter, cyklar, springer, ja till nästan all typ av träning.
Finns för: Android, iPhone, iPad
Pris: Gratis

Runkeeper

av ASICS Digital

Den bästa löparappen där ute som håller koll på dina rundor, mellantider och personbästa. Med specialfunktioner som säger till när det är dags att köpa nya löparskor och en röst som säger till dig när du tappar tempot är det inte mycket man saknar. I betalversionen finns ännu fler funktioner och du kan nu även springa tillsammans med andra online i olika tävlingslopp – allt för att boosta din vilja att kämpa.
Finns för: Android, iPhone, iPad
Pris: Gratis

Vint

av For the vint

Appen för dig som snabbt och lätt vill få tag i en personlig tränare, i närheten av där du befinner dig. I appen kan personliga tränare erbjuda pass i allt från löpning till längdskidor och dykning. Tidsbokning och betalning sker genom appen och Vint tar en procentandel av transaktionen. De instruktörer som använder sig av tjänsten måste testas och godkännas av bolaget, vilket gör att appen känns trygg och välarbetad.
Finns för: iPhone, iPad och Android
Pris: Gratis, men medlemsskapet kostar.

Swiftr

av Swiftr

Vill du gå på pass och gymma men vill inte signa upp dig för en enda gymkedja? Då är Swiftr appen för dig. I den tecknar du ett medlemsskap och får då tillgång till hundratals olika gym där vissa platser på passen reserverats för Swiftr-användare. Här finns allt från yoga och simning till tennis och kampsport.
Finns för: iPhone, iPad och Android
Pris: Gratis, men medlemsskapet kostar.

Pact

av GymPact

Om du har svårt att komma igång med träningen kan detta vara appen för dig. Här gör du en pakt med dig själv varje vecka om hur många gånger du ska träna. Klarar du målet får du en liten summa pengar och misslyckas du får du istället betala. Pengarna går i en rullians mellan användarna som lyckas och de som misslyckas. Du kan göra en pakt för träning, en pakt för att föra matdagbok och en pakt för att äta mer grönsaker, du bestämmer själv.
Finns för: iPhone, iPad och Android
Pris: Gratis

Runtastic Six Pack: Abs Trainer

av Runtastic

Att få ett sexpack är inte helt lätt, och som ni vet behöver hela kroppen träning. Men addera magövningarna från denna app i din träningsrutin för att snabbare se resultat. I appen får du en visuell tränare som visar magövningar och ger dig ett träningsprogram från 10 dagar upp till en månad.
Finns för: iPhone, iPad och Android
Pris: Gratis

Spring

av Spring moves

Alla låtar har sin egen rytm och alla personer har sitt eget tempo. I appen Spring kombineras dessa två aspekter och du får musik i öronen som går i samma takt som du går i eller springer i. Det finns över 35 000 låtar att välja på, med andra ord kan du säkert hitta något i just din smak. En extra bra sak med appen är att man kan göra sitt eget intervallpass och då låta musiken växla mellan hög- och lågintensiva låtar.
Finns för: iPhone, iPad
Pris: Gratis

Steg

av Select wellness nordic

Med en stegräknare får du koll på hur mycket du rör dig om dagarna och kan kontrollera att du kommer upp i den rekommenderade minsta dagsdosen på 10 000 steg. Appen fungerar även att mäta promenader eller joggingrundor på ett enkelt och smidigt sätt.
Finns för: iPhone och iPad
Pris: Gratis

7 Minute Workout

av Perigee

Appens övningar är baserade på ett sju minuter långt pass som publicerades i NY times magazine och som nu har spridit sig till användare över hela världen genom appen. Du behöver inget mer än en stol, en vägg och din egen kroppstyngd för att utöva detta intervallpass där du jobbar 30 sekunder med varje övning och vilar 10 sekunder mellan nästa. Det bästa är att du får se varje övning utföras och slipper göra fel och håller uppe tempot!
Finns för: iPhone, iPad och Android
Pris: Gratis

Endomondo

av Endomondo.com

Är snarlik klassikern Runkeeper men Endomondo är för dig som uppskattar den mer sociala aspekten och att kunna tävla mot vänner, då du kan ansluta dig själv och dina resultat till över 25 miljoner andra användare. Appen spårar nästan alla distansbaserade sporter, inklusive varaktighet, hastighet, kalorier och den sparar din statistik. Du kan även ta hjälp av en röstcoach som peppar dig att nå dina mål.
Finns för: iPhone, iPad och Android
Pris: Gratis

Foto: IBL