Baaam testar: Nyttigaste mellanmålet

Baaam testar: Nyttigaste mellanmålet

Risifrutti original jordgubb

Näringsvärde per 100 gram:

Energi 130 kcal

Protein 3 g

Kolhydrat 19 g

Fett 4 g

Baaam tycker:

Mmm det finns en anledning till att Risifrutti är så populär, det är en sötsyrlig sylt och ett krämigt vaniljris. Smakar som en dessert! Förpackningen innehåller dock inte så mycket, tur att du ska blanda sylten med risgröten själv, annars hade det tagit 30 sekunder att äta en Risifrutti. (Nu tar det en hel minut.)

Nutritionisten Emanuel Widmarks dom:

Om du ska träna ett riktigt hårt träningspass så kan faktiskt Risifrutti vara ett bra mellanmål, om det äts före passet. Men ät det ungefär två timmar innan passet, om du äter för tätt inpå kan du få en så kallad energisvacka under träningspasset.

Betyg: 2 av 5

Yoggi Yalla high protein blueberry & banana

Näringsvärde per 100 gram:

Energi 60 kcal

Protein 5 g

Kolhydrat 8,5 g

Fett 0,5 g

Baaam tycker:

Smakar på samma sätt som standard Yoggi yalla, sött men syrligt. Smaken är lite diffus. Den är god men har en bismak av sötningsmedel. Lättdrucken och mättar hyfsat bra.

Nutritionisten Emanuel Widmarks dom:

Bra att de ökat proteininehållet i denna yoggi yalla med vassleprotein. Vassle har mycket bra aminosyraprofil, särskilt för dig som tränar. Den passar bäst efter ett träningspass. Tyvärr har de sötat med stevia, trots högre andel sockerarter som definitivt räcker för att ge sötma.

Betyg: 4 av 5

Keso yoghurt hallon

Näringsvärde per 100 gram:

Energi 80 kcal

Protein 11 g

Kolhydrat 5,9 g

Fett 1 g

Baaam tycker:

Smaken och konsistensen är en besvikelse. Den påminner inte om krämig hallonyoghurt, utan snarare en vattnig keso med Fun light-smak. Inte äcklig, men inte heller direkt god. De smaksatta vanliga keso-varianterna är godare!

Nutritionisten Emanuel Widmarks dom:

Med tanke på den höga proteinhalten och låga fetthalten skulle den passa bra som ett återhämtningsmål efter träning. I återhämtningsmål vill du inte ha fett eftersom det gör att magsäckstömningen går långsammare, vilket inte är optimalt för bra återhämtning av muskler och leder. Du bör äta 200-300 g av denna produkt för bra återhämtning, då får du i dig 22-33 g protein och 12-18 g kolhydrater.

Betyg: 4,5 av 5
BÄST I TEST!!