Vi tröttnar aldrig på kombinationen av äpple och kanel. Den här smördegspajen går snabbt att förbereda och behöver bara stå i ugnen i tjugo minuter. Servera med vaniljsås eller en klick vaniljkesella!
För 6-8 portioner behöver du:
1 förpackning färdigkavlad kyld smördeg (cirka 275 gram)
4-6 äpplen
1 tsk kanel
2 krm malen muskot
0,5 dl sötströ
ägg till pensling
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skiva äpplena i klyftor. Lägg den färdigkavlade smördegen på en plåt och fördela äppelklyftorna på degen. Spara ungefär 3 cm runt kanterna och pensla dem med uppvispat ägg. Strö över stevia, kanel och muskot. Vik sedan upp kanterna över äpplena och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Fler recept
Så enkelt gör du sockerfria cake pops
Nyttiga brownies med hasselnötter och flingsalt
Glutenfri minipizza med aubergine och feta
Nyttig(are) drink med prosecco och grapefrukt
Bildkälla IBL