DU BEHÖVER:
5 dl nötmjölk, mjölk gjord på mandel eller cashewnötter är allra bäst eftersom de har ganska neutrala smaker.
3-4 medjooldadlar, urkärnade.
3 msk raw kakao
Salt (valfritt, men det höjer definitivt kakaosmaken till en ny nivå)
Eventuellt ett par isbitar – chokladmjölk smakar ju allra bäst kall.
GÖR SÅ HÄR:
Häll mjölkdrycken i en mixer och tillsätt resten av ingredienserna. Mixa tills drycken är helt slät och häll upp i glas. Njut!
ÄR DU MER SUGEN PÅ JORDGUBBSMJÖLK? MIXA ISTÄLLET DESSA INGREDIENSER:
5 dl nötmjölk, till den här drycken är cashewmjölken godast.
3–4 medjooldadlar, urkärnade
2 dl frysta jordgubbar
1 nypa vaniljpulver
Den här varianten blir mer som en milkshake än en dryck. Fyllig och god.
Det här ljuvliga receptet kommer från boken Rå Matglädje av Erika Frost.
Läs mer!
Sockerfritt bubbel – perfekt till sommarfesten
Nice cream – nyttiga glassen du måste testa i sommar
6 recept på nyttig och läcker sommarsvalka
Foto: Angelica Zander