Så enkelt gör du sockerfria cake pops

Så enkelt gör du sockerfria cake pops

Cake pops tillför extra lyx till fikat och de är svåra att inte älska. Det här receptet är fritt från både socker och gluten.

Cake pops sätter extra guldkant på fikat och de passar också utmärkt till ett glas bubbel vid fördrinken. De är superenkla att göra, och så svåra att sluta äta – vi lovar att du kommer älska dem!

Om du har överbliven mjuk (det funkar med hård också) kaka hemma som börjar bli torr, är det här ett perfekt bakverk för dig. Då har du dem färdiga på nolltid. Följ receptet nedan, du kommer inte ångra dig.

Missa inte! Nyttiga brownies med hasselnötter och flingsalt

För cirka 10 stycken behöver du:
1 dl kokosmjöl
1/2 dl sötning (till exempel sukrin eller stevia).
1 dl mandelmjölk
2-3 msk kakao
4 ägg
1 tsk bakpulver
100 gram philadelphiaost

hackad mandel

salt

Dekoration:
150-200 gram sockerfri choklad

Träpinne

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Blanda kokosmjöl, sötning, bakpulver, mandel och salt i en skål. Vispa ägg, mjölk och kakao i en annan.
3. Tillsätt mjölblandningen och vispa till en jämn smet.
4. Tryck ut smeten i små muffinsformar och grädda i ugn i cirka 10-15 minuter beroende på storlek. Låt svalna.
5. Blanda alla småkakor i en skål och tillsätt philadelphiaost (och om du önskar lite mer sötning). Mixa med stavmixer till en slät smet.
6. Forma bollar och tryck ner en pinne i varje. Ställ gärna i frysen i 30 minuter.
7. Smält chokladen och doppa bollarna i den.

Om du vill kan du toppa bollarna med till exempel hackade nötter (pistagenötter är supergott!) eller riven kokos.

Läs mer
Så gör du sockerfria ice cream sandwiches
Recept: Pink sangria – sommarens trenddrink
Så gör du krämig avokado- och chokladglass på 3 minuter

Bildkälla IBL