Sofi Fahrman: ”Min förlossning var som en skräckroman”

Sofi Fahrman: ”Min förlossning var som en skräckroman”

Bloggstjärnan och entreprenören Sofi Fahrman blev mamma för fyra år sedan. Men det är först nu hon vågar berätta om hur förlossningen gick till.

Det har tagit fyra år. Nu berättar Sofi Fahrman om vad som egentligen hände när dottern Lily föddes våren 2013.

Läs även: Hanna kämpar för att lyfta förlossningsskador – blev kallad ”mediahora”


Det är i podden Tretti plus trevar som den kända bloggaren och entreprenören öppnar sig. Historien involverar dramatiska detaljer som en full sköterska, en läkare i pyjamas och ett nersläckt schweiziskt sjukhus. När dottern föddes bodde Sofi Fahrman och fästmannen Nick Zijlstra i Schweiz.

– När jag börjar skrika om mitt epidural säger de att de inte har någon som kan sätta en. Så de ringer in en tant, på fredagkvällen. Hur full tror du att hon är när hon kommer, säger Sofi Fahrman i podden och konstaterar:

– Så här i efterhand hade det kunnat gå.. ja, nu gick det faktiskt väldigt dåligt.

Läs även: Bloggaren Margaux filmade hela sin förlossning – och videon är så stark


Till råga på allt sattes droppen på fel hastighet och när bebisen i magen började må dåligt planerade man ett akut kejsarsnitt. Men då fanns ingen personal som kunde utföra det. På lördag morgon kom en läkare in till salen – i pyjamas.

– Han la sig på mig och tryckte ut ungen, säger Sofi Fahrman och fortsätter:

– Det här är ett bevis på att man är i ett land där ’money talks’. På sjukhuset några kilometer bort där man kan betala 400 000 för födseln hade allt varit top notch, säger hon.

Läs även: Alexandra, 27: När ska Sverige börja bry sig om min f*tta?

Foto: IBL/Shutterstock