
Sötsugen? Baka en nyttig citronpaj med kokosolja, mandlar och vanilj
Den här drömmiga citronpajen från nya receptboken "Supersnacks och fler smarta sötsaker" av Ulrika Hoffer bjuder på naturlig sötma och härliga smaker av citron och vanilj.
Dagarna när nyttiga desserter var lika med tråkiga desserter är förbi. I kostrådgivaren Ulrika Hoffers nya bok ”Supersnacks och ännu fler smarta sötsaker” får du hela 70 recept som stillar ditt sötsug på ett hälsosamt sätt, med naturliga smaksättare istället för vitt socker.
Recept
(cirka 12 bitar)
Botten:
1 dl dadlar
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosolja
1 dl grovhackade mandlar
Fyllning:
6 dl cashewnötter
2 dl citronjuice
2 dl honung eller lönnsirap
1 1/2 dl koksolja
1 nypa salt
2 tsk lavendel
1 tsk vaniljpulver
Gör så här:
1. Mixa dadlar, kokosolja och mandelmjöl till en jämn deg. Blanda i de hackade mandlarna för hand.
2. Platta ut i en liten springform, cirka 18-20 cm i diameter (det fungerar med andra också, men då blir det inte samma häftiga höjd på kakan).
3. Mixa alla ingredienser till fyllningen till en jämn och slät kräm.
4. Häll fyllningen i formen över botten och ställ i frysen minst 45 minuter.
5. Dekorera gärna med exempelvis lavendel och finrivet citronskal innan servering.
