Träningspepp smittar via sociala medier – de här personerna inspirerar dig mest

Träningspepp smittar via sociala medier – de här personerna inspirerar dig mest

Att se och läsa om träning i sociala medier gör oss mer taggade att träna själva, enligt en ny studie. Men inte på samma sätt som du kanske tror.

Läs mer: Är du alltid sötsugen? Här är tipsen som faktiskt hjälper

I en studie gjord på MIT Sloan School of Management och publicerad i Nature Communications har man analyserat data från 1,1 miljoner människor världen över. Dessa människor har använt en och samma app för att registrera löprundor och därefter delat resultatet med sina vänner i sociala medier.


Och jo, sociala medier bidrar faktiskt till träningspepp. Undersökningen visar att de som inspireras oss till att träna inte är de som är starkare eller snabbare än oss själva, vilket man hade kunnat tro. Vi blir istället peppade av de som är något sämre än oss själva. Särskilt inspirerade till att ta tag i träningen blir vi när våra vänner delar med sig av sina träningsresultat.

När vi genom sociala medier tar del av träningsresultat från de som är bättre än oss själva inspireras vi inte i samma utsträckning. Studien visade också att män inspireras mer av både manliga och kvinnliga motionärer, medan kvinnor främst blir peppade av andra kvinnor.

Foto: IBL