Vaginamuseum på Camden market i London

Världens första vaginamuseum har öppnat

Big ben, Buckingham palace och Madame Tussauds. Och så världens första vaginamuseum. London har fått en helt ny sevärdhet, väl värd att besöka!

Det fanns helt enkelt inget vaginamuseum, så grundaren, Florence Schechter, bestämde sig för att öppna ett.

– Jag upptäckte att det fanns ett penismuseum på Island, men ingen motsvarighet för vaginan någonstans, säger hon till The Guardian.

Vaginamuseum London

Florence Schechter är grundaren av vaginamuseet i London. Foto: TT

Beläget vid Camden’s Stables Market i London huserar nu världens första vaginamuseum. Målet är att sprida kunskap om det kvinnliga könsorganet – både när det kommer till rent anatomisk information men också ur ett samhällsperspektiv.

På sin hemsida räknar museet upp sex uppdrag de vill ägna sig åt. De vill bland annat ge människor självförtroende för att våga prata om problem kopplat till vaginan, jobba för att få bort stigmat kring anatomin där nere och agera som ett forum för feminism och kvinnors rättigheter samtidigt som de utmanar heteronormativt beteende.

Vaginamuseum i London

Snipp-flaggor på det nyöppnade museet. Foto: TT

Utställningen Muff Busters

Enligt The Guardian existerar det nya museet tack vare donationer från privatpersoner. Över 1 000 personer har donerat nästan 50 000 pund. Det är över 600 000 svenska kronor. Den första utställningen har fått namnet Muff Busters: Vagina Myths and How To Fight Them och handlar om vanliga missuppfattningar kring allt från anatomi till mens och sex.

Efter den utställningen finns planer på att djupdyka i mensens historia och diskutera både sociala och politiska frågeställningar.

Vaginamuseum London

Virkade örhängen i form av snippor. Foto: TT

Säljer prylar prydda med snippor

Förutom utställningar kommer museet även vara ett utrymme för en bokklubb och evenemang kopplat till humor . Den som vill kan dessutom handla snipp-prydda vykort, koppar och plektrum. Bara det är ju värt ett besök!

LÄS MER:

Kan din vagina vara deprimerad? Mnjah, men du kan ha drabbats av vestibulit

Våga skapa dålig stämning – så bemöter du sexuella trakasserier