Veckans stora yogapass: Position 23-29

23. Dancer

Stå i Mountain och fokuserar med blicken. Andas ut och böj ditt vänstra knä och för din vänstra fot mot rumpan och håll i utsidan av foten med din vänstra hand. Spänn ditt högra ben och se till att det är stadigt nog för att lägga vikten på. Håll din bål rak, bröstet öppet och ditt blygdben upp mot naveln.

Tryck den vänstra foten bakåt in i handen och lyft benet så att lårbenet hamnar parallellt med golvet och underbenet i en rät vinkel med lårbenet och vertikalt med golvet. Du kan lyfta upp din högra arm framför dig om du vill och hålla den parallellt med golvet, eller lite högre bredvid örat. Håll positionen i 5 till 10 andetag. Frigör benet i en utandning och gå tillbaka ner till golvet. Upprepa med andra benet.
Läs mer här

24. Shoulder stand

Ligg på rygg. Lyft dina ben, din rumpa och din rygg i en enda rörelse så att du balanserar på dina axlar. Stöd ryggen med dina händer. Flytta dina armbågar närmre varandra och rör dina händer upp mot skulderbladen. Håll benen och ryggraden raka genom att trycka ner armbågarna i golvet och hålla händerna på ryggen. Din vikt ska balanseras på dina axlar och inte på ditt huvud eller nacke. Fortsätt att andas djupt och håll positionen i 30 till 60 sekunder.
Läs mer här

25. One-legged bridge
Ligg på rygg med böjda knän och med fötterna i golvet, armarna längs sidorna och handflatorna nedåt. Tryck ner dina fötter och armar hårt i golvet och lyft dina höfter mot taket. Håll dina lår och fötter parallellt. Rulla in axlarna under kroppen och knyt händerna. Detta är bridge pose. Sätt ordentligt tryck på din vänstra fot. Andas ut och böj höger knä och dra det in mot bröstet.

Andas in och sträck upp ditt högra ben upp mot taket. Håll benet så vertikalt som möjligt. Lyft höfterna så högt som du kan och förläng ryggraden. Trycket i vänster fot ska vara jämnt fördelat, och inte ligga på den yttre kanten av foten. Håll positionen i 10 sekunder och andas ut när du sänker ner det högra benet. Gör samma sak med vänster ben under en lika lång tid.
Läs mer här

26. Wheel

Ligg på rygg på golvet. Böj knäna och placera fötterna höftbrett isär nära höfterna. Böj armbågarna och placera händerna bredvid huvudet på golvet, med handflatorna öppna och fingrarna pekandes mot axlarna. Tryck ner axlarna i golvet och känn hur bröstet öppnas något och lyfts. Tryck ner svanskotan i golvet och sätt vikten på fötterna.

Andas in och lyft upp höfterna mot taket och stanna där i ett andetag, eller två. Andas in igen och dra fötterna mot dig på en utandning och lyft sedan upp din kropp genom att trycka ifrån från händerna. Räta ut armarna så mycket som möjligt. Håll positionen i 5 till 10 andetag och upprepa övningen 3 till 10 gånger.
Läs mer här

27. Upward plank
Sitt med benen utsträckta framför dig. Placera dina händer lite bakom höfterna med fingrarna pekandes mot tårna och fötterna. Dra innerlåren inåt, dra in magen och i en inandning lyfter du dina höfter så högt upp du kan samtidigt som du håller hakan mot bröstet. Tryck ihop skulderbladen för att kunna lyfta bröstet så mycket som möjligt.

Först när bröstet är helt lyft tippar du huvudet bakåt. Stanna i positionen i cirka 5 andetag och sänk sedan höfterna samtidigt som du andas ut och återgå till startpositionen.
Läs mer här

28. Standing hand big toe
Stå i Mountain. Lägg vikten på vänster fot och lyft höger knä. Ta din högra hand och gå längs insidan av benet för att nå stortån. Vik tummen och ta den och långfingret och håll runt stortån. Se till att du står och håller ryggen rak. På en inandning förlänger du ditt högra ben så långt och rakt ut som du kan och håller i cirka fem andetag. Det är viktigare att du håller ryggen rak än att du rätar ut benet ordentligt.

Håll bröstet öppet och höfterna i samma nivå. När du är stadig andas du och drar benet ut åt höger och tittar över vänster axel. Stå så i cirka fem andetag och koncentrera dig på andningen. På nästa inandning för du benet och huvudet tillbaka till centrum. Andas när du sänker foten tillbaka mot golvet. Upprepa sedan samma övning med andra benet.
Läs mer här

29. Mermaid

Sätt dig ner med höger ben rakt utsträckt framför dig. Sätt dina händer på höfterna för att stabilisera bålen och hitta balansen. Se till så att dina höfter och axlar är riktade rakt framåt. Böj ditt vänstra knä och sätt hälen mot din ena skinka. Sträck din vänstra hand bakåt och ta tag i foten. Dra foten mot insidan av din vänstra armbåge som ska vara böjd. Håll denna position medan du sträcker dina vänstra fingrar uppåt.

Sträck dig efter din högra arm och håll handflatan riktad inåt. Böj din högra armbåge och rikta armbågen upp mot himlen. Ta tag i din vänstra hand med din högra hand. Tryck svanskotan mot golvet och sträck bröstbenet uppåt, försök att rikta axlar och höfter framåt. Balansera och andas i ungefär 30 sekunder innan du släpper posen. Upprepa på andra sidan.
Läs mer här

Tagga dig själv på Instagram eller Facebook när du gör dagens yogaposition: #shapeupyouryoga

Klicka här för att se yogapasset med positionerna 1-8, här för att se positionerna 9-15 och här för positionerna 16-22.

På bild: Anna Edding Heijde
Hår & make up: Daniela Gonzalez
Kläder: Rituals