Veckans stora yogapass: Position 9-15

9. Balancing table

Stå på dina händer och knän i table-positionen. När du andas in lyfter du höger ben och sträcker det parallellt med golvet och sträcker samtidigt ut tårna mot väggen bakom dig. Fokusera blicken på en punkt mellan dina handflator. När du andas in lyfter du vänster arm och sträcker den parallellt med golvet och sträcker samtidigt ut fingrarna mot väggen framför dig. Andas och håll positionen i 3 till 6 andetag.
Läs mer här

10. High plank
Stå på händer och knän och tryck ner händerna i golvet. Vecket på handleden ska vara parallellt med den främre delen av mattan, håll armarna raka. Börja med att dra ut det ena benet bakom dig och sedan det andra så att du hamnar i en armhävningsposition. Håll axlarna rakt över dina handleder och se till att din kropp är i en rak linje. Dra in naveln och spänn magen. Titta ner i golvet på en punkt en bit framför dig och slappna av i käken. Stå i positionen mellan 5 till 15 andetag.
Läs mer här

11. Chaturanga

Placera händerna under armbågarna och armbågarna under axlarna. Dra in magen, spänn den och pressa dina lår uppåt och tryck hälarna bakåt. Spänn alla dina muskler i mitten av kroppen och rulla på dina tår framåt (mer framåt än vad du tror att du ska). Håll armarna i en 90-graders vinkel och tryck armbågarna mot kroppen.
Läs mer här

12. Side plank
Börja i downward dog och sänk dina höfter och flytta vikten framåt för att komma ner i plankan. Tryck ner handflatorna i mattan och förläng din kropp. Sätt ihop dina fötter och tryck ner din vikt genom din högra arm, rulla sedan upp din kropp åt höger och balansera på den yttre kanten av din högerfot. Sätt din vänstra fot på toppen av din högra och håll benen raka. Höj din vänstra arm och håll kroppen i en rak linje. Håll positionen i 30 sekunder och upprepa hela övningen med motsatt sida.
Läs mer här

13. Warrior 1
Ställ dig i en utfallsposition med höger knä böjt. Andas in och dra din bål något bakåt och se till så att ditt högra knä är placerat rakt ovanför din högra fotled. Slappna av i axlarna, dra ner skulderbladen och öppna upp bröstet. Andas in och lyft upp dina armar med handflatorna vända mot varandra, eller ihopförda. Slappna av i axlarna och håll bröstet lyft. Böj dig bakåt i en båge och andas djupa andetag. Håll positionen i 3 till 6 andetag.
Läs mer här

14. Warrior 2
Sätt fram ett ben och böj knäet så att det hamnar direkt över fotleden och vinkla den bakre foten rakt ut. Vrid höfter och axlar framåt och sträck ut armarna och fingertopparna med den ena armen framåt och den andra bakåt. Fäst blicken på det främre långfingret. Spänn benen och pressa ner höfterna mot golvet och sträck på nacken för att förlänga ryggraden. Slappna av i axlarna och tryck bröstet framåt. Andas och håll positionen i 3 till 6 andetag.
Läs mer här

15. Triangle pose
Stå rak och sära på fötterna tills det känns bekvämt (ungefär höftbrett). Vänd din högra fot 90 grader utåt. Dina hälar ska i princip vara linjerade. Se till att du trycker dina fötter ner i marken och att din vikt är fördelad lika på båda fötterna. Andas in djupt och böj kroppen åt höger, nedåt från höfterna med en rak midja. Ta upp din vänstra hand i luften och din högra hand ner mot golvet. Håll armarna i en rak linje. Vila din högra hand på din fotled eller på golvet utanför din högra fot. Håll huvudet i ett neutralt läge, eller vrid det åt vänster och blicka mjukt på handflatan i luften. Upprepa sedan positionen med andra sidan av kroppen.
Läs mer här

Använd hashtagen #shapeupyouryoga

Klicka här för att se yogapasset med positionerna 1-8!

På bild: Anna Edding Heijde
Hår & make up: Daniela Gonzalez
Kläder: Rituals