Vi har testat Pease – ett nytt veganskt protein gjort på ärtor

Vi har testat Pease – ett nytt veganskt protein gjort på ärtor

Protein gjort på ärtor? Ja, det lanserar Findus nu. Vi har testat!

Många svenskar har minskat sin köttkonsumtion och idag äter 40 procent av befolkningen vegetariskt minst en gång i veckan. Efterfrågan på vegetariska proteinkällor har därför skjutit i höjden. Nästa produkt ut att ta plats i hyllorna är ärtan. 

– Vi vill fortsätta att förändra synen på vegetarisk mat och inspirera ännu fler till att äta grönt. Pease är för alla – oavsett om du är vegan, vegetarian eller allätare, säger Viktor Olsson, Brand Manager på Findus.


Findus nyhet Pease

Du hittar Pease i frysdisken.

Mycket hög proteinhalt

Pease är en helt ny och klimatsmart proteinkälla och den lanseras i tre olika veganska, frysta varianter; färs, strimlor och pulled. Färs och strimlor är naturella medan pulled är kryddad med chili & vitlök. Pease har en hög proteinhalt (27-33 procent).

Tre olika sätt att servera Findus Pease

Tre olika sätt att servera Findus Pease: färs, pulled och strimlor

Hur smakar Pease?

Pease har en fin textur och går att variera på många sätt. Smaken är ganska neutral (vi har dock inte provat den helt okryddad) och konsistensen är åt det fastare hållet, påminner en aning om halloumi tycker testpanelen. Färsen är mjuk och lättuggad och passar säkert perfekt till tacos och köttfärssåser. Hur den funkar i biffar och liknande vågar vi inte gå i god för.

Hur görs Pease? Vad innehåller det mer än ärtprotein?

Pease är produkten av ett långvarigt arbete med ärtförädling och för att skapa Pease extraheras fibrer och protein från ärtan och blandas med i huvudsak havremjöl, vatten, rapsolja, potatisstärkelse och kryddor (ingredienserna skiljer sig lite mellan de olika Pease-produkterna). Pease innehåller alltså gluten, men inget socker.

Rekommenderat pris: 39 kr för en förpackning som innehåller 250-350 gram beroende på produkt.

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.