Annons
 

Här är originalet till Carries it-plagg

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

När Baaam intervjuar Patricia Field, stjärnstylisten bakom modesuccén i filmen ”Sex and the City” så erkänner hon att inspirationen till en av filmens mest fotograferade klänningar kommer från John Galliano

Annons

av Charlotta Flinkenberg foto Antoni Ruiz Aragó, SF

Vad krävs för att en trend ska slå?
– Det ska vara något som alla kan bära, något som är smickrande för en större grupp kvinnor och som flera kan relatera till. Något universellt, som en stor blomma eller ett namnhalsband.
Vem är den främste designern just nu, anser du?
– John Galliano. Han är den som håller modets låga brinnande. Jag gör det också, men han är bättre än jag. Johns kreativitet saknar motstycke. Hans modevisningar är alltid en stark visuell upplevelse.
Varifrån kommer den vita klänningen med den stora blomman, som Carrie bär i filmens öppningsscen?
– Det var ursprungligen en lång klänning, vintage, som gick ner till anklarna. En klassisk aftonklänning. Jag klippte av den och gjorde den sexigare. Sen lade jag till den där stora vita blomman som sedan blev själva signaturen för plagget.

Det märks tydligt vad som har inspirerat Patricia Field till denna outfit. John Galliano gjorde en nästintill exakt likadan klänning till sin vår- och sommarkollektion 2006.