Annons
friskis&svettis
 

Här är träningsappen för dig som hatar träning

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Hatar du träning men försöka komma i form ändå? Då har Friskis&Svettis lanserat lösningen. Företaget har släppt en kostnadsfri app för personer som säger att de hatar träning men ändå vill komma igång.

Annons

– Många som börjar träna tar ofta i för hårt och lägger av innan de ens har kommit igång. Därför har vi utvecklat ett träningsprogram som hjälper dem att komma över den första tröskeln, säger Peter Wigert, generalsekreterare för Friskis&Svettis.

Appen innehåller inga avancerade funktioner såsom GPS och kaloriberäkningar, utan består istället av ett träningsprogram som pågår under fyra veckor, med tre halvtimmes långa pass varje vecka.

Att företaget just valt att hålla träningsprogrammet fyra veckor långt, är för att fyra veckor ska vara den tid som krävs för att man ska kunna lägga grunden till en ny vana.

– Vi vill att man ska komma igång i sin takt och slippa träningshets. Att vi valt att lägga träningsprogrammet i en app beror på att vi vill nå så många som möjligt, fortsätter Wigert.

Appen är baserad på en undersökning av Yougov, på uppdrag av Friskis&Svettis, som visar att en av fem svenskar hatar träning. Appen finns tillgänglig i App Store och Google Play.

 


 
 


Annons