Annons
Här går artisterna hand i hand på Grammisgalan – för att uppmärksamma #metoo
 

Här går artisterna hand i hand på Grammisgalan – för att uppmärksamma #metoo

Debatten om #metoo syntes även på årets Grammisgala. På röda mattan gick kvinnliga artister hand i hand som en manifestation för uppropet.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: De gjorde svenska #metoo till en jordbävning – vi listar powerkvinnorna

I går kväll gick Grammisgalan av stapeln i Stockholm och Sveriges artister samlades för att hylla det gångna musikåret. Den största vinnaren under kvällen var Zara Larsson som vann årets artist, årets album och årets låt. Även Tove Lo kammade hem flera priser för årets pop och årets textförfattare.

Annons

Likt Guldbaggegalan tog flera kvinnliga artister tillfället i akt att uppmärksamma #metoo under galan. Icona Pop, Tove Lo, Lisa Ekdahl, Miss Li, Molly Sandén och flera andra artister gick hand i hand ut på röda mattan i en manifestation för uppropet #närmusiktystnar. De bar även orange blommor som en del av manifestationen.

– Det står patriarkatet faller. Och det gör det. Vi var en stor grupp kvinnor som gick tillsammans in på röda mattan och vi höll varandras händer. Vi bar också blommor som en symbol mot sexuella övergrepp och trakasserier i vår bransch, säger Lisa Ekdahl till SVT.

#närmusikentystnar är ett upprop som kom i samband med #metoo och #tystnadtagning. Med 2192 påskrifter vittnade kvinnor om övergrepp, trakasserier och tystnadskulturen i musikbranschen.

Foto: IBL

 
Annons