Annons
Hashtaggen som sprids efter Trumps vidriga uttalande om kvinnor
 

Hashtaggen som sprids efter Trumps vidriga uttalande om kvinnor

Precis när vi trodde att Trump inte kan bete sig ännu vidrigare – så gör han det igen. Efter politikerns vulgära uttalanden om kvinnor sprids protesterna i sociala medier.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Läs mer: Stjärnadvokaten om nya sexualbrottsförslaget: ”Allt annat än ett ja är ett nej”

I helgen publicerade Washington Post en ljudinspelning från 2005 där presidentkandidaten Donald Trump hörs prata om kvinnor på ett vidrigt och sexistiskt sätt. I ljusinspelningen pratar Trump om ett misslyckat försök att ragga på en kvinna, hur han börjar kyssa kvinnor utan deras medgivande, och hur han kan göra ”vad som helst” med kvinnor eftersom han är känd.

Annons

”And when you’re a star they let you do it. You can do anything. Grab them by the pussy. You can do anything,” säger Trump i klippet.

Uttalandet har väckt avsky världen över, och nu sprids hashtaggen #ProtectYourPussy i sociala medier protest mot Trumps vidriga uttalanden. En bild där Trump omges av bland annat sin fru och dotter sprids i samband med hashtaggen, där kvinnorna ser ut att skydda sina underliv med händerna.

Trump har sagt att han ångrar det han sa i inspelningen, men att det inte reflekterar vem han är som person och att det var ”omklädningsrumssnack”.

Hillary Clinton är en av de som har kritiserat Trump för uttalandet, och i söndagens debatt poängterade hon att inspelningen är ytterligare ett exempel på hur Donald Trump förolämpar och förnedrar kvinnor. Hon beskriver hur Trump också har förolämpat många fler grupper, bland annat invandrare, muslimer, funktionsnedsatta och rasifierade.

Se klippet från debatten nedanför!

Läs mer: Se när Hillary Clinton ÄGER Trump – med äkta girl power!

Läs även:
Zara Larssons viktiga statement mot Polens sjuka abortlag
Amy Schumer första kvinnan på eftertraktad lista – nu är hon historisk
Här är hashtaggen som bevisar att feminism verkligen behövs

Foto: @kingamalisz, IBL

 


 
 


Annons