Annons
Därför ska du testa pumpa på frukostmackan
 

Därför ska du testa pumpa på frukostmackan

Nästa macktrend är en söt pumpa-toast. Så här enkelt gör du den senaste hälsofrukosten!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Det är dags för avokadomackan att kliva åt sidan, åtminstone en liten stund. Vi är inte beredda att ge upp vår kärlek till avotoast, men vi är mer än redo för ett substitut. Låt oss presentera en spänannde frukosttrend: Pumpa-toast.

Annons

Så vad består då den här Instagram-vänliga hälsomackan av? Ett gott bröd, gärna fullkorn, som toppas med söt pumpa, till exempel butternut. Vill du göra den extra god kan du servera med ost, som chèvre eller feta, eller varför inte chiliflingor eller pumpakärnor? Eller som på bilden nedan – granatäpple. Att ringla honung över mackan är ett annat bra tips för dig som vill ha det sött.

Precis som avokadomackan är pumpatoasten lätt att göra. Skär pumpa i bitar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. När det inte är säsong för pumpa finns det att köpa frusen, och det fungerar lika bra. Ringla över olivolja, salta, peppra och skjutsa in i ugnen på 225 grader i ungefär tjugo minuter.

Ta ut pumpan ur ugnen och mosa i en skål. Lägg det på brödet (som blir ännu godare om du rostar det innan), och toppa med det du önskar.

Den här mackan är lika god till frukost, som till lunch eller kvällsfika.

Bildkälla @gabepllrn

Läs mer:
Kostexperten: Det här är den perfekta frukosten
5 superenkla hälsovanor som håller dig i form
Näringsfysiologen avslöjar: Sanningen om superpulvren

 


 
 


Annons