Annons
 

H&M gör Lisbeth Salander-kollektion

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
H&M lanserar "The Girl With The Dragon Tattoo"-kollektion inspirerad av Lisbeth Salander.

Klicka på bilden för att se den större!

I samband med premiären av filmen ”The Girl With The Dragon Tattoo”, David Finchers version av Stieg Larssons ”Män som hatar kvinnor”, lanserar H&M en damkollektion skapad av filmens kostymdesigner Trish Summerville. Kollektionen är inspirerad av huvudrollsinnehavaren Lisbeth Salander, som spelas av Rooney Mara i den amerikanska versionen och av Noomi Rapace i den svenska.

Annons

– Lisbeth Salanders look är genuin och plaggen är nästan som en andra hud eftersom hon har burit dem under lång tid – jackorna som blir till skyddande skal är bara ett exempel. Jag ville att kollektionen skulle innehålla kärnan och styrkan hos Salander med en högre modegrad och jag är jättenöjd med resultatet! Mitt mål är att kvinnor ska hitta olika favoritplagg i kollektionen och sedan mixa dem med sin egen garderob för att skapa en egen personlig stil, säger Trish.

Kollektionen består av totalt 30 tuffa plagg och accessoarer. Bland annat MC-jackor, skinnbyxor, slitna jeans, huvtröjor och höga sneakers i nyanser av svart, grått, vitt och mörkrött. Kollektionen lanseras på H&M Devided och online den 14 december, men kommer finnas i butiken Colette i Paris från den 28 november. Filmen har premiär den 21 december.

Rooney Mara som Lisbeth Salander.

Rooney Mara som Lisbeth Salander.

Noomi Rapace som Lisbeth Salander.

Noomi Rapace som Lisbeth Salander.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: All Over Press, Stella Pictures