Annons
 

Höjdpunkter: Couture Paris 2009

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Här kommer några favoriter från Paris Couture visningar. Missa inte min blogg här!

/hulda

bild-810  

1) Christian Dior. Färgsprakande, välskräddad och med rötterna kvar i det klassiska Dior så skulle jag vilja sammanfatta visningen. Mixen med välskräddade rikt detaljerade och underbara plagg i kombination med underkläder känns väldigt feminint och precis lagom sensuellt. 

Annons

  bild-142

2) Valentino. Har alltid varit svag för vissa delar av Valentino särskilt för de vackra klassiska klänningarna med ultrafeminina snitt. En yngre framtoning har märket nu efter designerskiftet då Valentino själv dragit sig tillbaka från en karriär med kollektioner i det egna namnet sedan 60-talet. Den svarta spetsen tror jag starkt på till hösten och jag tycker mycket om den korta klänningen i mitten med ”påfågelkant” och spetsshortsen till vänster. 

  bild-171

3) Chanel. Det klassiska Chaneldamen möter en yngre Chaneltjej i den här kollektionen. Vävda klänningar och jackor i klassiska snitt har detaljer som för tankarna till punk och rock med en känsla av ”revor” och ”slitningar” för en yngre look. Plaggen har öven kombinerats med svarta spetsstrumpbyxor vilket känns hett! Älskar den grå vävda klänningen med sidofickorna. 

bild-162  

4) Christian Lacriox. Jag tyckte mig ana vissa ryska influenser i visningen med ”ryska dock”-kjolar och guldbroderier . Kollektion som kan bli Lacriox’s sista Couture-visning p g a ekonomiska problem i företaget innehöll feminina snitt och vackra detaljer, spetsar och rosetter. 

 bild-1210

5) Elie Saab. En helvit dekorerad kollektion med paljetter, pärlor och stenar. Här är tre av mina favoriter: Jackan med den dramatiska ärmen som vi också sett på Dolce & Gabbanas visning (RTW Autumn/Winter 2009-2010), byxdressen med vidd i benen och klänningen med den ”avskalade” ärmen känns ny och spännande.