Annons
 

Hope: ”Vi ska satsa på större storlekar”

Hope lanserade tidigare i veckan kollektionen Changes, deras första könsneutrala kollektion. Men initiativet möttes av en del kritik – eftersom inga större modeller var med i kampanjen.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

I onsdags släppte Hope sin första könsneutrala klädkollektion under namnet Changes. Syftet var att för första gången inte dela upp kläderna i dam- och herrsektioner för att bryta konventioner.

– Sedan en tid tillbaka har det pågått en revolution inom begreppet könsidentitet vilket har väckt funderingar om vad kön innebär för oss på Hope, sade chefsdesigner Frida Bard i samband med lanseringen.

Annons
hope kampanj 2016

Hope fick kritik för kollektionen Changes.

Men trots försöket att skapa större mångfald i modebranschen möttes kollektionen av kritik, bland annat på Baaams Facebook-sida. Flera kritiserade modellernas smala silhuetter, enfald inom etnicitet och att ingen var större än storlek 38.

– Det här är ett långsiktigt arbete för Hope där vi har valt att samla kraft kring en fråga i taget, säger Frida om kritiken till Baaam.

– Changes är en symbol för att vi vill komma bort från könsnormer inom mode. Men vårt arbete med mångfald rör också frågor som bland annat storlek, jämställdhet, ålder och etnicitet. Dessa frågor kommer vi att arbeta med framåt. Redan nu har vi till exempel börjat se över våra storlekar. Vi har utökat med större såväl som mindre storlekar med ambitionen att det ska bli enklare för fler att hitta kläder som passar, fortsätter hon.

Klädkollektionen Changes finns tillgänglig i klassiska dam- och herrstorlekar.

Är du mer intresserad av höstens trender 2016?
Stor guide: Allt om höstens hetaste trender 2016
17 trendiga höstkappor till hösten 2016
Höstmode 2016: 16 trendiga köp i leopardmönster
21 snygga hoodies och sweatshirts till hösten 2016
21 snygga köp i sammet till hösten 2016
Höstskor 2016: Allt om höstens hetaste trender

Foto: Hope