Annons
 

Hurra för figurjeansen som får oss att se smalare ut!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

nydj-jeans

De perfekta jeansen ska inte enbart vara snygga, utan även kännas sköna och bekväma och helst få oss att se lite smalare ut (än vad vi egentligen är…). Sådana multifunktionella jeans finns faktiskt, tacka denimguden för det!

Annons

Modeller som smickrar:

• Den klassiska skinnymodellen funkar faktiskt extra bra på oss som är kurviga.

• Leta efter jeans som har medelhög midja men som inte är för låga där bak. Har du päronformad rumpa (typ som Jennifer Lopez) är det viktigt att det inte blir en ”glipa” därbak.

• Ju tjockare och kraftigare material, desto bättre håller de in och ”slimmar”. Men välj ett denimmaterial med lite stretch i, annars kommer de inte vara tillräckligt sköna att sitta i.

• Ankelkorta modellen har fått ett uppsving och är bra eftersom den skapar en snygg liten glipa på ett område där du är som mest nätt och blickarna dras därför dit. Vackra skor med klackar och snygga ankelboots passar bättre till denna typ av jeans – du ser längre och slankare ut och helheten blir kanon.

• Stora fickor är det som gäller på rumpan, inte små. Och undvik fickor med massa krafs på som strass, eller broderier i utstickande färger.

• Undvik trashade jeans med hål som samtidigt ska sitta tajt. Risken är stor att huden liksom ”jäser ut” i dessa hål…(japp, been there, done that, bough the T-shirt).

• Du kan även leta efter skinnymodeller eller ankelkorta jeans som har en liten dragkedja vid foten på utsidan. Skönt att dra upp den för att slippa den instängda känslan och perfekt för oss som får svullna vader på eftermiddagen.

Nya figurjeansen:

NYDJ:s jeans (Not Your Daughter’s Jeans) har snabbt blivit populära för att passformen är så bra. Tyget har har en speciell vävteknik bak som lyfter rumpan och korssydda tygpaneler fram som plattar till magen. Jeansen finns i storlek 30-56 (vanliga storlekar, inte typiska jeansstorlekar i tum), men jeansen ska sitta rejält tajt, så ta en eller två storlekar mindre än vad du vanligtvis har!

Läs även:

TIPS! Jeans för feminina former
Så bär du jeansplagg både upptill och nedtill
6 jeansmodeller som gäller. Vilken passar dig bäst?

Så kallade "jeggings" från NYDJ.

Så kallade ”jeggings” från NYDJ.

Av: Charlotta Flinkenberg