Annons
 

Jonas Wramell om höstens skönhetstrender

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Välformade bryn från Prada, A/W 2010.

Välformade bryn från Prada, A/W 2010.

Höstens makeuptrender går i dova färgskalor och jordnära färger. Makeupartisten och stylisten Jonas Wramell, aktuell med kollektionen ”Wild West Couture” för Oriflame, berättar mer:

Vad är det för skönhetstrender som gäller i höst?
– Välformade och starka bryn är som alltid i fokus. Sensommar och tidig höst har vi fortfarande en naturlig ”makeup” från sommaren, man vill bibehålla den fräschören. Men fokus kan vara på ögonmakeupen i jordtoner som lila, brunt och grått. Det skapar inte bara en vacker färg utan fungerar även som en kontrastfärg för att framhäva dina egna färger.

Annons

Hur blir man ”chic på ett kick”, dvs om man bara har fem minuter på sig?
– Att addera färg på läpparna är det snabbaste och mest drastiska sättet att förändra och förbättra sin look, våga exprimentera med nya nyanser och du blir lätt chic på ett kick!

Läpparna i fokus hos Moschino, A/W 2010.

Perfekt bas och läpparna i fokus hos Moschino, A/W 2010.

Vilka är dina tre bästa skönhetstips?
– Utgå från en perfekt bas och hy. Då kommer man undan med mycket, köp två olika nyanser av din foundation. En som är så ljus som din hy är på vintern och en som är i ton med så brun som du är på sommaren. Då kan du alltid blanda dessa två så du alltid har den perfekta nyansen året runt.
Mitt andra tips är att tänka på balansen i ansiktet, har du en stark ögonmakeup så ha en något lättare läppmakeup och tvärtom.
Slarva inte med brynen är mitt tredje tips. Brynen ramar inte bara in ögonen utan hela ansiktet välj en ögonbrynsskugga hellre än en ögonbrynspenna, detta ger en mindre grafisk och mer naturlig finish.

Vilken är den vanligaste skönhetsmissen folk gör?
– Man låser sig vid en teknik, ofta skapad i ung ålder och inser inte att ansiktets form och utseende har förändrats med tiden. Mitt tips är att våga testa nya tekniker och uppdatera din sminklook precis som du uppdaterar din garderob.

Jonas Wramell har skapat kollektionen "Wild West Couture" för Oriflame.

Om Jonas Wramell:
Jonas har, utöver Oriflame, arbetat med kunder som Lancôme, L’Oréal och H&M och samarbetar regelbundet med artister som Alcazar, Charlotte Perelli och Carola. Har gjort uppmärksammade reklamkampanjer med internationella toppmodeller som Caroline Winberg, Jessica Stam och Andres Segura. Jonas har även varit inblandad i TV-produktioner som ”The Eurovision Song Contest” och ”Let’s Dance”.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Antoni Ruiz Aragó