15 företagsidéer du kan driva från soffan 

15 företagsidéer du kan driva från soffan 

Känns det sådär att gå till jobbet? Kanske dags att bli din egen chef? Här har vi samlat några smarta affärsidéer du kan starta hemifrån.

Läs också: 15 saker du vill ha i BB-väskan – och 8 du kan lämna hemma

Skapa en egen webbshop

E-handeln växer lavinartat. Så har du en unik nisch som du tror att det finns ett köpsug för kanske det är läge att starta en webbshop. Två vanliga plattformar är Tictail och Texttalk. Du kan också testa att sälja via sajter som Etsy och Tradera.

Bli virtuell personal shopper

Älskar du mode och att shoppa? Gör det åt andra! Ta emot beställningar, från presenter till snygga outfits, och skicka länkar till passande plagg och produkter.

Funderar du över arbetslivet? Här hittar du alla våra karriärtips!

Starta resebyrå

Hjälp andra planera sina drömsemestrar. För, att leta upp det bästa boendet på Airbnb, det billigaste flyget, bästa restaurangerna och hemligaste stränderna – eller shoppingguldkornen – tar tid. Lyssna in kundernas önskemål och sy ihop det perfekta paketet till just dem.

Utbilda andra

Är du duktig inom något område? Allt kan läras ut på distans – det finns till och med personliga tränare som coachar sina kunder via webben. Sätt ihop coachpaket med texter och videosamtal, ordna webbinarier eller skapa en webbkurs.

Bli teknisk support

It-snille? Ta betalt för att lösa tekniska problem åt andra. Skapa en sajt som dyker upp högst i resultaten när människor desperat googlar efter lösningar på det som du kan hjälpa dem med.

Fixa kundservice

Är du pedagogisk och vet hur man lugnar arga kunder och besvarar kluriga frågor? Då kan du hjälpa företag som vill outsourca sin kundtjänst. Kanske kan du kombinera med olika typer av kontorsassistentjobb.

Satsa på text

Är du duktig på att skriva kan du kanske sälja reportage till tidningar eller satsa på att skapa innehåll åt företags sajter och bloggar.

Bli influencer

Kan du locka riktigt mycket följare till dina Youtube-klipp, Instagraminlägg och din blogg och har en målgrupp som är intressant för olika företag? Kanske läge att ta betalt för samarbeten och annonser!

Starta sociala medier-byrå
Är du alltid ute på sociala medier och vet vad som lockar gillamarkeringar? Utnyttja det –hjälp företag nå ut på webben!

Börja koda

Webbprogrammering är en framtidsbransch, satsa på att bli konsult – många kunder kan absolut tänka sig att låta duktiga kodare jobba hemifrån.

Sälj dina timmar som konsult

På samma tema som ovan: Konsulter finns överallt, från IT till HR och finans, sälj in uppdrag där du kan jobba hemifrån. Framgångsnycklar är att specialisera dig och bli bäst på din nisch, och utgå från kundens behov.

Sälj det du skapar

Kreativt lagd? Oavsett om det är dina egna plagg, snygga prylar eller vackra tekningar – har du talang inom något hantverk så testa att sälja dina alster, kanske kan du ta beställningar?

Bli bröllopskonsult

Antalet bröllop ökar stadigt och vi spenderar mer och mer pengar på dem. Är du vass på snygga detaljer och vet hur man syr ihop en bra fest? Haka på trenden hemifrån genom att hjälpa andra planera deras mest romantiska dag!

Bygg en app

Har du en appidé? Ett sätt att se om du kan tjäna pengar på den är att räkna på hur många som måste ladda ner den för att det ska gå runt och sedan se vad de siffrorna är för liknande appar i Google Play.

Skapa prenumerationsboxar

Sätt ihop roliga boxar med spännande – hemligt – innehåll till dina kunder som de får hem en gång i månaden. Här kan du verkligen låta fantasin löpa fritt!

Tänk på!

Innan du kör igång så testa din affärsidé på andra och se att det finns ett köpsug. Fundera på vad som skulle göra just dig unik. Räkna också på det, så att du ser att du kan göra ditt företag lönsamt.

Foto: Unsplash/IBL