40 yrken med störst chans till jobb just nu

Det börjar närma sig sista anmälningsdagen till högskolan. Här är de 40 yrken som det är är lättast att få jobb inom just nu.

Har du tänkt börja plugga till våren? Det finns mängder av utbildningar att söka och det är inte helt lätt att välja. Självklart är det viktigt att satsa på ett yrke som du tror att du kommer trivas med, men det kan ju också vara intressant att veta hur arbetsmarknaden tros se ut framöver.

Läs mer Klarar du de svåra orden? Testa dig själv inför högskoleprovet

Arbetsförmedlingen sammanställer varje år en lista över de yrken med störst chans till jobb och deras prognos för 2016 och första halvåret 2017 visar att det blir lättare att få jobb inom de flesta yrkesområden. Allra bäst ser det ut inom pedagogik och i vården.

Spana in hela listan i bildspelet nedan för att få inspiration till ditt kommande yrkesval!

Sista anmälningsdagen till högskolan är den 17 oktober!

Bläddra i bildspelet för att se vilka yrken som det är lättast att få jobb inom just nu!

Här följer de 20 yrken på eftergymnasial nivå där det råder störst brist på sökande (minst konkurrens om jobben) fram till och med första halvåret 2017. Källa: Arbetsförmedlingen.

Här är 20 yrken inom övriga utbildningsnivåer där det råder störst brist på arbetskraft (minst konkurrens om jobben) fram till och med första halvåret 2017. Källa: Arbetsförmedlingen.

Läs mer
11 tecken på att din bästa jobbarkompis är kvinnan i ditt liv
Därför fryser tjejer på jobbet (men inte killar!)
Äntligen! Är det här Snapchats bästa uppdatering någonsin?
Inredningsdetaljerna som gör hösten ännu mysigare

Källa Arbetsförmedlingen

Bildkälla Kaboompics