7 gratisappar som förenklar din vardag – så du får tid för annat

7 gratisappar som förenklar din vardag – så du får tid för annat

Är ditt liv en enda röra av post it-lappar och anteckningar på gamla kuvert? Vi har alla varit där. Men Baaam har hittat 7 appar som löser hela vardagskaoset och ger dig tid att ägna dig åt ditt liv istället.

Läs också: Hur ofta borde du städa allt i hemmer? Här är enda guiden du behöver

Tink

Har du svårt att hålla koll på din privatekonomi? Känner du att du aldrig köper något och ändå gapar kontot tomt framåt slutet av månaden? Då behöver du Tink. Tink kan kopplas till alla dina bankkonton och sorterar sedan alla inköp du gör i olika kategorier. Du kan då se hur mycket av din lön du har kvar och vad du egentligen har spenderat den på – svart på vitt.
Här kan du ladda ned appen.

Wunderlist

Ibland är det mycket att hålla i huvudet och då är Wunderlist en bra kamrat att hålla i handen. I Wunderlist kan du skapa att göra-listor, organisera dem i mappar och dela med vem som helst. Kanske behöver du och sambon en gemensam handlingslista så att den som köper maten vet vad som saknas? Eller behöver du fixa en packlista som alla i sällskapet kan läsa och dela upp mellan sig innan resan? Allt detta och mycket mer löser Wunderlist åt dig. Dessutom är appen tillgänglig via webbläsaren när du inte har mobilen till hands.
Här kan du ladda ned appen.

Läs även: Rensa hela ditt hem – 7 enkla steg med KonMarie-metoden

Google Calendar

Google Calendar är en klassiker men tåls att påminnas om. Spara alla dina aktiviteter, möten, lunchdejter och seminarium på samma ställe, sortera dem i olika kalendrar och dela med vem som helst. Aldrig har det varit lättare att boka en middag som när du snabbt kan kolla när din partner skulle på den där kick-offen egentligen. Eller hålla koll på jobbets alla möten och barnens aktiviteter.
Här kan du ladda ned appen.

Pocket

Känner du ofta att du trillar över intressanta artiklar som du vill läsa men ”inte just nu”? Då är Pocket din app. Pocket kan kopplas in som tillägg i din webbläsare och i mobilen och när helst du vill spara en sida klickar du bara på ikonen. När du sedan har tid att sätta dig och läsa allt du missat går du bara in i appen där allt finns samlat. Så praktiskt!
Här kan du ladda ned appen.

Feedly

Är du en bloggläsare av rang? Sluta surfa runt på alla bloggar för att se om de lagt upp något nytt – lägg istället in alla i Feedly och se direkt när ett nytt inlägg finns att läsa. Appen finns även tillgänglig via webbläsaren och är dessutom integrerad i bloggarna så du kan med ett klick öppna varje inlägg utan att någonsin lämna appen.
Här kan du ladda ned appen.

Missa inte! Hantera stressen som en boss – vi har tagit reda på hur du ska göra

Bracket Free Time Calendar Agenda

Bracket kopplas ihop med din digitala kalender och gör sedan det du alltid önskat att du kunnat göra – den visar ledig tid istället för upptagen tid. Behöver du boka tid hos tandläkaren? Appen föreslår då tider som är lediga. Ska du boka ett möte? Lätt som en plätt och dessutom försvinner risken för att dubbelboka dig för alltid. En bonus är att du därtill kan se hur mycket ledig tid du faktiskt har – och inte bara haka upp dig på allt du bokat upp.
Här kan du ladda ned appen.

Task Runner

Pallar du inte att moppa golven en gång till? Eller hinner du bara inte köra bort allt skräp? Med Task Runner lägger du ut en annons med de vardagssysslor du inte orkar eller hinner göra samt det pris du är villig att betala. Därefter ges alternativ på av företaget godkända personer som kan utföra sysslorna och det är upp till dig att välja. Vi snackar inte om professionella städfirmor här men du slipper åtminstone göra jobbet själv.
Här kan du ladda ned appen.

Foto: Thinkstock/Unsplash