Alyssa Carson – yngsta att ta examen från Advanced space Academy

Alyssa Carson – yngsta att ta examen från Advanced space Academy

Hon är den yngsta personen någonsin att ta examen från Advanced space Academy. Nu har 19-åringen siktet inställt på Mars.

Hon vill bli den första personen som går på Mars 2033. Nu har 19-åriga Alyssa Carson blivit den yngsta personen någonsin att avsluta sina studier på Advanced space Academy.

Alyssa Carson om kärleken till rymden

19 år gamla Alyssa Carson hade en dröm om att besöka rymden redan som barn. Till sajten Siliconrepublic berättar hon om den stora längtan att bli astronaut.

– Jag blev väldigt fascinerad av rymden och närmare bestämt av att bli astronaut. Ju mer jag lärde mig om rymden, desto mer intresserad blev jag, säger Alyssa Carson.

I oktober 2016 klev hon ett steg närmare den drömmen. Efter att ha klarat kurser inom bland annat uppdragsimuleringar, rymdfärder, atmosfärsvetenskap och rymddräktsoperationer tog hon examen från Advanced Possum Space Academy, ett program vid Florida Tech, USA.

Detta gjorde Carson till den yngsta personen någonsin som accepterades i programmet och därefter även tagit examen. Något som sammanslaget gjort henne certifierad för att resa till rymden som astronautstudent.

Alyssa Carson har siktet inställt på Mars

Men trots sitt ganska korta liv så har 19-åringen hunnit med mycket. På henne långa CV kan man se att hon var den första personen som deltog i alla tre NASA-rymdläger i världen. Hon har även valts till Mars One-ambassadör och är en av sju personer som fått uppdraget att upprätta en mänsklig koloni på Mars 2030.

Med en sådan uppsättning prestationer borde det inte bli någon överraskning att hennes största utmaning är att få tiden att räcka till.

– En enorm utmaning har varit tidshantering, att försöka göra så mycket jag kan för att driva min dröm men samtidigt bara vara i skolan och resa så mycket som jag gör, säger hon.

Hennes nyfikenhet på Mars är ständigt aktuell och hon ser fram emot sitt framtida uppdrag. På frågan om Alyssas har några råd till andra unga tjejer som drömmer om att bli astronaut svarar hon:

– Mitt råd är egentligen bara att börja tänka mer på dig själv och vad du är intresserad av. Det finns så många olika vägar att ta för att bli astronaut.

Källa: NASA Blueberry och Siliconrepublic Foto: Instagram

Relaterade artiklar

Studie: Bra kollegor är viktigare än hög lön – enligt svenskarna

Har du så här mycket pengar på kontot? Då tycker andra att du är rik

10 frågor DU kan ställa på en arbetsintervju