5 saker framgångsrika kvinnor ALDRIG ödslar tid på

5 saker framgångsrika kvinnor ALDRIG ödslar tid på

Din tid är dyrbar och det gäller att lägga fokus på rätt saker om du vill lyckas med karriären. Baaam listar tidsödande vanor du borde sluta upp med – om du vill bli framgångsrik.

Tid är pengar, sägs det. Det ligger såklart något i att vår tid är dyrbar och om du vill lyckas med en framgångsrik karriär gäller det att utnyttja dina timmar och undvika onödiga tidstjuvar. Och med bara små förändringar när det kommer till dina rutiner kan du faktiskt boosta karriären ordentligt.

Baaam listar fyra saker som framgångsrika kvinnor aldrig skulle ödsla tid på (ja, din mobil är med på listan). Spana in bildspelet nedan!

Läs mer: 40 yrken med störst chans till jobb just nu

Bläddra vidare i bildspelet för att se vad du inte ska slösa tid på – om du vill göra karriär.

Din mobil förenklar livet för dig varje dag. Men den tar också väldigt mycket av din tid. Notiserna drar ständigt din uppmärksamhet till mobilen och i det långa loppet leder det till fler onödiga timmar framför skärmen – när du egentligen hade kunnat göra annat för att boosta karriären.

Let's face it. Att oroa dig för vad som eventuellt kommer kunna ske i framtiden kommer aldrig hjälpa dig att undvika eventuella katastrofer. Framgångsrika personer tenderar att vara mer positiva än andra. De ser möjligheter och väljer att fokusera på vad som kan gå bra, istället för att vara rädda för vad som kan gå fel. Vill du lyckas? Tänk likadant!

Vägen till succé är inte enkel. Alla framgångsrika kvinnor har någon gång (förmodligen många gånger) stött på problem. Men att fokusera på motgångarna kommer bara ge dig sämre självförtroende och få dig att tappa motivationen. Gemensamt för personer med grymma karriärer är att de istället är tacksamma över hur långt de har kommit och fortsätter tänka framåt.

Om du tänker för mycket på huruvida du ska våga starta eget eller om du ska våga ta det där nya jobbet, är risken stor att du blir för nervös och kanske till och med blir för rädd att våga. Så, försök att inte överanalysera varenda beslut.

Något som många framgångsrika personer har gemensamt är att de vet vikten i att omge sig med vänner som peppar dig och får dig att tro på dig själv. Lägg inte tid pp personer som får dig att känna dig osäker. Det kommer bara göra det svårare för dig att nå ditt drömjobb.

Läs mer:
Sju saker framgångsrika kvinnor gör på söndagar
Gör som Tove – boosta karriären i USA
Filippa är 19 år och VD – här är hennes bästa karriärtips

Bildkälla IBL, Mondadori