Ida Warg lanserar eget varumärke: ”Kändes som en dröm”

Ida Warg lanserar eget varumärke: ”Kändes som en dröm”

Baaams bloggare Ida Warg har precis tagit steget ut i skönhetsvärlden med en egen serie brun utan sol-produkter. För Baaam berättar hon om utmaningarna hon stött på längs vägen och vad som varit viktigast för att lyckas som egenföretagare.

Läs mer: Ida Warg är gravid: ”Det har inte varit en dans på rosor”

Bloggaren och influencern Ida Warg är mest känd för sin Youtube-kanal, träningsvideos och podden hon driver tillsammans med maken Alexander Pärleros. Nu ger sig Ida in i skönhetsbranschen och lanserar en serie brun utan sol-produkter under eget varumärke. Men hur går man tillväga för att driva eget företag? Baaam har pratat med Ida för tips och entreprenörspepp.

Varför blev dina första egna produkter just brun utan sol?

– Jag har använt det regelbundet sedan jag var 13 år och tävlingsdansade. Jag har inte tålamodet att sola och har därför alltid tyckt att BUS är enklare och mer tidseffektivt. Det är verkligen en av de skönhetsprodukter jag älskar mest, så det var ett självklart val att starta igång med det.


Vad har varit roligast? Svårast?

– Allt har varit kul! Att få ta fram design, testa formula och vara på säljmöten. Älskar det! Svårast är tålamod. Oftast tar ju allt länge tid än förväntat och jag är så ivrig. Men den som väntar på något gott.

Vad är du mest stolt över?

– Jag älskar designen och allt men mest stolt är jag över det fina innehållet som håller hög kvalitet. Att göra en produkt som är vegansk, cruelty free, doftfri, allergivänlig och dessutom funkar så bra och till ett bra pris känns fantastiskt.

Hur kändes det att se de färdiga produkterna, med färdig design och allt?

– Magiskt! Att gå in på H&M och se dem stå där i helgen kändes som en dröm!

Läs mer: Amanda gick från praktikant till vd på ett år – här är hennes bästa karriärtips

Varför är de veganska?

– Jag skulle aldrig välja att göra en produkt i mitt namn som skadar djur. Så onödigt att djur ska fara illa på grund av att vi människor ska göra oss fina.


Hur har det varit att lansera detta stora projekt samtidigt som du har varit gravid?

– Hektiskt men kul!

Vad blir nästa steg för dig med det här varumärket?

– Vi håller just nu på att ta fram fler produkter. Vi testar fortfarande men hoppas landa i nya produkter redan till hösten.

Missa inte! Borde du byta jobb? Här är testat som ger dig svar

Vad har varit viktigast för dig för att lyckas som egenföretagare och entreprenör?

– Att aldrig tacka ja till saker jag inte kan stå för eller brinner för till 100 procent. Jag har fått många erbjudanden på eget varumärke, klädkollektioner, kosttillskott och annat genom åren men har alltid tackat nej då det inte har känts rätt. Detta projekt har känts 100 procent rätt från början vilket det aldrig tidigare gjort.

Har du några tips till andra som är sugna på att göra en liknande resa?

– Lyssna på ditt hjärta och välj alltid det du brinner för och inte det du tror genererar mest pengar. Tror, brinner och kämpar du tillräckligt hårt så kommer du till slut att tjäna pengar.