Lista: De hetaste jobben 2017 (och vad de innebär)

Lista: De hetaste jobben 2017 (och vad de innebär)

Flygledare för drönare och en PT för hjärnan är två av de yrken som kommer bli attraktiva. Här är de tio jobbtitlar som tros bli hetast under 2017.

Det är Veckans affärer som har bett konsultföretaget Hammer & Hanborg att sammanställa de hetaste jobbtitlarna nästa år. Restultaten är hämtade från en studie där nästan tusen nordiska chefer har fått svara på frågan om vilka arbetsroller som blir hetast under 2017.

Nedan ser du de tio hetaste yrkena – samt en förklaring på vad de innebär! (För ja, det behövs).

Läs mer: Sex kvällsrutiner som boostar din karriär

Organisation Flexibility Manager

De flesta yrken kräver idag ett flexibelt arbetssätt, vilket kräver en roll för att se till att organistationen är rätt rustad och flexibel nog att hänga med i utvecklingen.

Personal Teacher

Nu kommer en ny sorts PT. Men istället för att träna biceps hjälper den till att träna hjärnan. Utbildningar är viktigt för företagen, och den här rollen ska hjälpa till att sätta upp en plan för just utbildningarna.

Self-leader

Det blir färre mellanchefer på företagen, vilket gör att vi måste leda oss själva. Det här är en roll cheferna i studien tror att alla kommer behöva ta under 2017.

Self-management Consultant

Den här rollen ska guida och coacha individer att utveckla sitt sätt att leda sig själva.

Läs mer: Gör som Tove – boosta karriären i USA

Futorologist

Den här rollen ska se in i framtiden. Genom att undersöka kunders ändrade beteender, trender och teknisk utveckling ska hen ge råd om vilken riktining företaget bör ta.

AI coach

Det här är en helt digital roll, alltså ingen person, som ska lära sig allt om oss som individer – våra vanor och beteenden.

Private Data Detective

Det här är en person du kan anlita för att undersöka spåren du lämnar efter dig på internet. VA beskriver det som en mix av städare, polis och advokat i en digital värld.

Personal Mental Trainer

En PMT ska hjälpa oss att få rätt mind-set och samla kraft inifrån mitt i den tekniska och digitala utvecklingen.

Drone Traffic Controller

Drönaren får en allt större roll och kommer bara bli mer och mer populär. Och likt hur en flygledare skapar ordning i flygtrafiken ska en Drone Traffic Controller ha koll på drönar-trafiken.

Team Facilitator

Mellancheferna blir som sagt allt färre och individer och specialister leder sig själva. En Team Facilitator ska skapa förutsättningar för effektiva samarbeten.

Blir du sugen på att byta jobb?

Läs mer:
Filippa är 19 år och VD – här är hennes bästa karriärtips
5 Instagram-konton du borde följa för karriärs-inspo!
Sju saker framgångsrika kvinnor gör på söndagar
Guide: Viktiga saker att tänka på när du köper lägenhet

Bildkälla Mondadori, Kaboompics