Hantera stressen som en boss – vi har tagit reda på hur

Att satsa på karriären och samtidigt vilja vara den perfekta vännen, partnern, dottern kan innebära mycket inre stress. Som oftast är helt onödig. Vi tror oss veta hur du blir av med den.

Känner du också en kvinna som aldrig verkar stressa upp sig? Som ställer sig upp och pratar högt inför 15 tjuriga män på mötet och som dessutom lyckas se flawless ut Varje. Jäkla. Dag. på kontoret? Vi lovar, du har det också i dig. Baaam har samlat ihop den ”framgångsrika kvinnans” bästa knep, varsågod att härma! Såhär gör hon:

Hon skriver in sig själv i kalendern

Om du jobbar mycket, tränar och samtidigt vill umgås med nära och kära blir det inte mycket tid över. Men för att kunna vara skarp på jobbet måste du prioritera återhämtning för dig själv. Bestäm att varje tisdag och torsdag är DINA dagar och tillåt dig att kolla Netflix i flera timmar, ta ett långt bad eller läs en bok.

Hon säger NEJ utan att känna sig som en bitch

Att vara en business-woman innebär inte att du behöver stressa ihjäl dig och ta varenda uppgift som erbjuds dig. Tvärtom, att bara tacka ja till de saker du brinner för gör att du gör dem ordentligt och uppehåller din nivå på jobbet. Att tacka nej är inte otrevligt, det gör snarare att du har tid över att vara ditt trevligaste jag.

Hon tar fem minuter

Vi behöver dagligen fatta många beslut, vissa jobbigare än andra. Vare sig du ska besluta om hela ditt företags ekonomi eller svara på ett otrevlig mail så lovar vi dig, det hjälper med en fem minuters bensträckare. När du rensat hjärnan från negativ energi ser du saken i ett helt annat ljus.

Hon inser att hennes lägstanivå är hög

Ett vanligt misstag många av oss gör är att överarbeta. Vi jobbar helt enkelt mer än vi får betalt för. Oftast får vi inte ens ett tack. Översätt inte bra med jättebra. Ibland räcker det faktiskt med att göra saker helt okej. Lita på din lägstanivå, den är betydligt högre än du tror.

Hon fokuserar på hamburgaren

Fokusera på roliga saker i vardagen för att skapa energi som gör dig piggare på jobbet. En resa, en kväll med tjejerna, den där sjukt goda hamburgaren på aw:n eller en varm dusch hemma. Karriärskvinnan ser fram emot vad som komma skall, jobbar hårt här och nu men njuter sedan av belöningen.

Hon organiserar – lagom mycket

Kaos föder kaos. Ett stökigt skrivbord gör tillslut att även din hjärna känns rörig och oorganiserad. Men passa dig för att bli FÖR kontrollerad. Att ha en analog almanacka plus en kalender i datorn och en annan i mobilen samt massor av kom-ihåg-listor skapar onödig röra. Ha en planering för privatliv och en för arbete och håll dig till enbart de två.

Foto: Unsplash