Sju saker framgångsrika kvinnor gör på söndagar

Små förändringar på helgen kan göra så stor skillnad för hur du presterar på vardagarna. Här är sju söndagsvanor som ger dig en framgångsrik karriär!

Söndagar är till för att vila! Och det är superviktigt om du vill ha en framgångsrik karriär. Men det finns också vissa vanor som faktiskt kan ta dig ett steg närmre drömjobbet. Även små förändringar kan göra stor skillnad.

Baaam listar sju saker framgångsrika kvinnor gör på söndagar för att boosta karriären. Spana in bildspelet nedan!

Missa inte! 40 yrken med störst chans till jobb just nu

Bläddra i bildspelet och se vad framgångsrika kvinnor gör på söndagar för att boosta karriären.

Brukar du sitta med datorn i knät och telefonen i handen hela söndagen? Då kanske du borde tänka om. Många framgångsrika kvinnor har en sak gemensamt – att ta en paus från mail och sociala medier ibland.

Att omge sig med personer du tycker om gör dig inte bara glad. Det är också ett superbra sätt att koppla bort jobbet, vilket är viktigt ibland om du ska orka göra karriär. Dessutom kommer pepp och inspiration från människor som står dig nära, ge energi till kommande vecka.

... men det är minst lika viktigt med egentid. Något som många framgångsrika personer har gemensamt är att de vet vikten i att få en stund för sig själv och ladda batterierna inför kommande veckas utmaningar.

Att lägga en timma varje söndag på att strukturera veckan som kommer och skriva "att göra-listor" inför kommande dagar, gör dig så mycket mer förberedd inför en ny vecka. På så sätt får framgångsrika personer ett försprång gentemot andra.

Det är så viktigt att bryta ner ditt större karriär-mål till små, mindre delmål. Annars är risken att det känns alldeles för långt bort och för svårt att nå. Sätt ett mål med din kommande vecka varje söndag, det hjälper till att hålla motivationen uppe!

Många framgångsrika personer lägger en stund varje helg på träning. Det får inte bara din kropp att må bra och hjälper till att stressa ner, det är också ett så bra sätt att rensa tankarna och komma på nya idéer för hur du ska ta dig till ditt drömjobb. Dessutom får du mer energi!

Nej, det är inte det roligaste du kan göra. Men det kommer underlätta din vardag mer än du tror. Ett hem som är i ordning, och att du har måndagens outfit klar redan på söndagen, kommer göra det lättare för dig att ta över världen!

Läs mer
10 tips! Så får du drömjobbet – utan utbildning
Gör som Tove – boosta karriären i USA
Filippa är 19 och VD – här är hennes bästa karriärtips
11 tips för dig som ska börja plugga i en ny stad

Bildkälla IBL