Annons
 

Därför blir du kåtare under sommaren

Brukar du känna att du blir kåtare under sommaren? Well... Det här är faktiskt ingen myt utan något som lever kvar hos människan sedan en lång tid tillbaka.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Brukar det börja pirra lite extra hos dig när solen värmer, fåglarna kvittrar och gräset är som grönast? Till skillnad från andra sexmyter är myten om att du blir kåtare under sommaren faktiskt helt sann.

Annons

Flera amerikanska studier har visat att det säljs som allra mest kondomer under sommaren, men också att allt fler blir smittade av könssjukdomar under samma period. Trafiken på porr- prostitution- och dejtingsajter ökar också under sommarmånaderna, enligt Quartz.

– Vi vet inte om det är en kvarlevande mekanism från våra förfäder som gör att vi har den här cykeln, eller om det är resultatet av omständigheter, säger Patrick Markey, professor i psykologi vid Villanova University.

Att du blir kåtare under sommaren skulle kunna ha ett evolutionärt syfte och det kan vara så att det är meningen att vi människor ska para oss under just den här tiden på året.

Brukar du bli mer sugen under sommaren?

Missa inte:
24 sätt att göra ditt sexliv hetare till sommaren
Lista: Här är de kåtaste kommunerna i Sverige
Sommarens vanligaste sexproblem (och lösningarna!)

Foto: Tumblr