Annons

EBJFDD Young Woman pinching her waist

 

Kenza: ”Jag hatar träningshetsen i sociala medier”

Kenza pryder senaste numret av Baaam. Vi har träffat henne och pratat om träningshets, hur hon håller sig i form och vad det egentligen innebär att ha ett avslappnat förhållande till mat.

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Foto Carl Klingspor
Hår och makeup Linda Hallberg
Kläder Ivyrevel

Du är ju i väldigt bra form. Hur tränar du?
– Jag är en riktig periodare, alltså verkligen. Under sommaren kan jag räkna mina träningstillfällen på typ en hand, eller två händer kanske, haha. Jag tycker det är så sjukt svårt att motivera mig på sommaren för det finns så mycket andra roliga saker att göra. Men när jag väl går in för det och känner mig motiverad så kör jag tre gånger i veckan i två, tre månader och sen så blir man sjuk eller så reser man bort och så får man börja om igen. För mig är det svårt att hitta något jag tycker är roligt. Gymma är verkligen inte min grej, det finns inget tråkigare. Jag går hellre ut och springer själv.

Annons

Gillar du att springa?
– Det är en hatkärlek. Jag hatar varenda sekund av det när jag är ute och springer, men det känns bra efteråt. Jag brukar springa fem till sju kilometer. Det tar en halvtimme, fyrtiofem minuter och sen är man klar, jag gillar att det är så enkelt. Jag springer ensam, Aleks gillar inte att springa.

Men du går på gymmet också?
– Ja, på grupp-pass. Jag älskar barre! Det är faktiskt det enda passet jag känner att ”fan, det här vill jag verkligen gå på”. Jag ska faktiskt ta och boka in det nu, det brukar vara på tisdagar. Jag skulle ju vilja hålla på med dans, det är så kul. Jag upptäckte att jag gillade det när jag var med i ”Let’s dance”.

Är det jobbigt när folk glor på dig när du tränar?
– Jag går hellre på grupp-pass för då känns det bättre än om jag står ensam och lyfter vikter på gymmet. Men på grupp-passen är det lugnt, någon gång är det väl några yngre tjejer som kollar lite, men det är okej, jag är van vid det. Däremot blev jag smygfotad en gång när jag var ute och sprang och det kändes inte så roligt! Jag springer förbi några tjejer och så tar de upp sina mobiler och börjar fota eller filma, och då tar jag av mig hörlurarna medan jag springer och bara ”Vad gör ni? Jag är ute och springer.” Fan, när man springer vill man inte bli fotad!
7199 KENZA_INLAGA NEW 2
I kläder från egna märket Ivyrevel.

Det är ju ett stort fokus på perfekta kroppar i sociala medier. Hur känner du inför det?
– Jag hatar träningshetsen i sociala medier! Jag tycker det är så… onödigt. Klart man ska träna mycket om man mår bra av det. Alla ska göra vad de vill, men jag tycker att det har gått överstyr med alla före- och efterbilder som folk lägger upp på sig själva, med förebilder där de ser ut som vilken tjej som helst. Det tycker jag är jätteonödigt. Jag förstår inte behovet av att skryta över hur man tränar. Det är väldigt mycket statusuppdateringar på Facebook om hur duktig man är om man tränar. Varför skylta med det så mycket?

Kan du känna dig pressad att träna när du ser sånt?
– Absolut! Om jag inte har tränat på några veckor och ser sådana bilder så tänker jag också att jag borde gå och träna nu direkt. Om man verkligen mår dåligt eller blir stressad över sådana uppdateringar tycker jag man ska avfölja dessa personer, utan tvekan. Det är så himla onödigt att behöva känna så. Träning ska inte vara ett måste, det ska vara något man gör för att må bra, på alla plan. Det ska vara kul!

En sak som jag alltid gillat med din blogg är att du verkar äta vad du känner för. Visst har du ett avslappnat förhållande till mat?
– Ja, det har jag. Men jag har också ändrat min syn på mat väldigt mycket. Förut kunde jag äta vad jag ville, och det betydde att jag åt pizza, chips och godis – varje dag. Nu betyder att äta vad jag vill detsamma som att äta det min mage mår bra av, för jag har en del problem med den. Jag kommer aldrig kunna stå emot sötsaker helt, det är bara att acceptera. Om jag kan äta bra mat så tycker jag att det är fine med lite godis ibland. Man ska äta det man mår bra av, psykiskt och fysiskt. Jag tycker inte att man ska äta socker och onyttiga saker varje dag, det är ju trots allt inte bra, men att aldrig unna sig det man faktiskt vill ha det är så jävla tråkigt. Jag blir glad när jag äter min choklad, och om det bara är sockret som påverkar min hjärna, då får det vara så.

Läs hela den långa intervjun med Kenza i senaste numret av Baaam – ute nu!

Om Kenza
Ålder: 25
Familj: Mamma. Syskon. Förlovad med Aleks.
Bor: Snart i Vasastan, Stockholm
Gör: Sveriges största bloggare och influencer. Grundare av märket Ivyrevel
Tränar helst: Barre


Läs mer!

Ida Warg: ”Det är en jäkla hets kring vad man ska äta”
Michaela Forni om ångest
Se Beyoncés nya video för Ivy Park – bara så härlig!

 


 
 


Annons