Annons
 

Klädoteket kommer till Göteborg

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
kladoteket2

Nu kan du låna kläder i Göteborg!

Att låna kläder i ett ”bibliotek” är redan verklighet i Stockholm, Malmö och Umeå och nu öppnar en filial till Klädoteket även i Göteborg. Baaam fick en pratstund med Louise Eriksson, en av grundarna till Klädoteket Göteborg.

Annons

Vad är Klädoteket Göteborg?
– Det är en klädgarderob där vi lånar ut begagnade kläder som är skänkta från privatpersoner. Idag byter många människor stil väldigt ofta vilket gör att mycket kläder köps för att sedan slängas eller kanske bli kvarliggande i garderoben. Istället för att köpa nytt kan man helt enkelt gå och låna sig en ny outfit istället! Kul, billigt och klimatsmart, säger Louise.

Hur fungerar det?
– Som ett vanligt bibliotek. För att få tillgång till lånegarderoben måste du vara låntagare i Klädoteket Göteborg. Det kostar 150 kr för tre månader, därefter förnyar du ditt medlemskap. Du får låna upp till fem plagg i tre veckor. Genom lånegarderoben får du dressa dig på ett hållbart, ekonomiskt och lekfullt sätt. Vi vänder oss till dig som är man, kvinna, barn, moderäv, teaterapa, miljönisse eller er som helt enkelt vill komplettera er garderob.

Hur kom ni på ideén?
– Jag stötte på Lisa Larsson av en slump på Klädoteket i Malmö i somras. Vi tyckte båda det var trist att det inte fanns något i Göteborg där vi bor.Vi blev väldigt inspirerade av ideén Malmö, och på den vägen har vi börjat bygga upp vår filial. En annan idé vi tycker är väldigt rolig är om du skulle kunna låna dina kläder i Göteborg och lämna tillbaka dem i Malmö och tvärtom.

När öppnar ni?
– Just nu pågår klädinsamlingen och själva verksamheten startar i vår. Då kommer vi börja med att hålla öppet på lördagar tillsammans med skön musik och fika i de snygga lokalerna i House of Win Win.

kladoteket

Klädoteket Göteborg drivs av Louise Eriksson, Susanna Eriksson och Lisa Larsson.

Vill du också återvinna kläder som du har tröttnat på?
Klädinsamling pågår 4 feb, 11 feb, 18 feb mellan klockan 12-16 i House of Win Win, Tredjelånggatan 13B.

För mer information besök Klädoteket Göteborgs hemsida!

Av: Emilie Cederquist