Annons
 

Kom igång med träningen efter semestern – 9 peppande tips

Börjar semestern lida mot sitt slut? Här är bästa tipsen för hur du kommer igång med träningen – och håller i den!

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 

Lata dagar på stranden, grillmiddagar med vänner och svalkande drinkar på balkongen. Sommaren är helt underbar, men visst är det ganska skönt att komma tillbaka till sina vanliga rutiner igen?

Har du lagt träningen åt sidan under semestern? Lugn, här är knepen som gör att det blir både kul och lätt att komma tillbaka!

Annons

Missa inte! Blir du sötsugen efter träningen? Du är inte ensam!
Young sportswoman resting after run

1. Testa något nytt
Många gymkedjor och klubbar erbjuder prova på-dagar och öppet hus precis efter sommaren. Så kicka igång träningen med att testa en ny träningsform. Kanske hittar du din nya favorit!

2. Gör det lätt för dig
Se till att träningen är enkel. Hitta ett gym som ligger nära och en träningsform som passar din vardag. Ska du träna efter jobbet? Packa ner ett mellanmål i väskan, så slipper du drabbas av en energidipp under eftermiddagen som gör att du skippar träningen.

3. Planera!
Hitta en bra tid för träningen, som funkar i din vardag. Fundera också på när du brukar ha mest ork. Är det på morgonen, vid lunch eller kanske på kvällen? Lägg träningen då du har mycket energi så känns det lättare att ta tag i den. Skriv in dina träningstillfällen i kalendern, precis som alla dina andra planer – och prioritera dem!

Läs även 5 minuters effektiv magträning att göra varje morgon
Close-up photo of smartphone holder on woman's arm

4. Gå inte ut för fort
Kör lätta och korta pass till en början, så att du känner att träningen är rolig och genomförbar! Om det blir för tungt och jobbigt innan du har träningsvanan inne, är risken stor att du tröttnar.

5. Sätt upp ett mål – men inte för stort
Ett mål med träningen kommer trigga dig att komma igång. Men att ha ett för stort mål kan tvärtom få dig att tappa motivationen, då det känns alldeles för svårt att uppnå. Sätt små delmål som känns möjliga att nå, det kommer peppa dig!

6. Träna med en vän
Det är mycket roligare att träna om du har någon bredvid dig. Byt ut AW:n med din kompis mot en härlig power walk eller en joggingtur. Då kan ni peppa varandra när det blir segt.

Läs även Därför blir du smartare av kvällsträning
Sport. Beautiful girl in the gym

7. Sätt en belöning
Tänk ut en sak innan du tränar som du ska göra efter ditt pass. Det kan vara att ta en extra varm dusch eller att äta en god middag. Tänk sedan på att varje löpsteg, eller varje situps du kämpar med, tar dig närmre din belöning!

8. Bjud hem en PT
Kör hemmaträning med hjälp av Youtube. Det finns mängder av roliga pass att testa och träningen kommer garanterat att kännas lättare när du har en PT som talar om för dig vad du ska göra. Dessutom är många av passen korta, vilket gör det ännu mer lockande. (Testa gärna det här passet. Eller kanske det här!)

9. Nya träningskläder
Du har säkert själv känt att en ny snygg sport-bh kan göra träningen roligare. Så öka motivationen med några nya snygga träningsplagg! Det är dessutom bevisat att snygga träningskläder gör att du presterar bättre.

Läs mer
Fitnessprofilens ultimata övning för fast rumpa
Zoats – så gör du nya trendiga hälsofrukosten
Äntligen en reklam för mensskydd som visar blod

Bildkälla IBL Thinkstock