Krispiga bananchips – nyttigt snacks för sommarkvällen!

Du behöver:
4 stora matbananer
4 msk kokosolja
Salt och peppar efter smak
En nypa cayennepeppar, om du önskar lite hetta.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Använd en mandolin (eller potatisskalare eller vass kniv) och skär bananerna i långa, tunna skivor.

3. Häll oljan i en skål och doppa bananskivorna så att de täcks av olja, krydda varje skiva med lite salt, peppar och cayennepeppar.

4. Ugnsbaka i cirka 20-25 minuter och vänd på dem efter hälften av tiden. Du vet att de är klara när de har ljusbruna och krispiga kanter.

Tips! Chipsen är goda att äta till den här sockerfria fördrinken!

Läs mer
Nyttigare jordgubbstårta till midsommar (som du kommer älska!)
27 flätor att inspireras av till midsommarfesten
Sockerfritt bubbel – perfekt till sommarfesten

Bildkälla Thinkstock