Annons
 

L’Ecole National öppnar butiker i Sverige

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
L’Ecole National är tillbaka med tre egna butiker och ett helt nytt koncept.

I mitten av oktober öppnar L’Ecole National tre butiker i Sverige för att introducera sitt nya koncept. Den första butiken har precis öppnat på Odengatan 70 i Stockholm och i samma lokal ryms även en florist.

Annons

Butiksinredningen för osökt tankarna till film noir. Det filmiska har alltid varit en stor influens hos L’Ecole National, något tydligt syns på de stilrena, exklusiva plaggen. Den mörka inredningen i kontrast mot blommorna som täcker lokalens ena vägg förstärker intrycket.

Inom kort kommer även en webbshop samt en butik i Malmö att öppnas. Butiken har ett av stadens bästa lägen i Södertull. De mörka väggarna samt inredningsdetaljer med krokodilpräglat läder ger samma filmiska associationer som i Stockholmsbutiken.

Bakgrund: L’Ecole National har precis nylanseras efter ett och ett halv års uppehåll. Konceptet är samma som tidigare; välgjorda basplagg i lyxiga material med stilren design och intressanta snitt som riktar sig till modemedvetna män och kvinnor. Märket ligger på en prisnivå strax under t.ex. Filippa K och Tiger of Sweden, och positioneras på samma nivå som andra internationellt framgångsrika svenska märken.

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Joel Rhodin