Annons
 

Linnea Östs lyx- och budgetfavoriter inom hudvård

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Linnea Öst gillar La Prairie Cellular Swiss Ice Crystal Cream och Dry Oil.

Linnea Öst gillar La Prairie Cellular Swiss Ice Crystal Cream och Dry Oil.

De är kräsna och testar fler produkter än några andra. Baaam har frågat landets främsta skönhetsexperter för att få reda på vad de själva använder för mirakelmedel för att få den perfekta hyn.

Linnea Öst, 64 år, skönhetsredaktör Tara, skönhetsskribent Amelia:

Annons

– Jag har en torr hy som är i bra skick för min ålder, men nu, utan hormonpiller, börjar tiden ta ut sin rätt. Jag hör till dem som nästan aldrig haft en finne, men dras i stället med en ’snäll’ psoriasis som hålls i schack med Imedeen kosttillskott. Utan dem har jag torra, röda fläckar överallt. Mitt jobb innebär massor av positiv stress, jag sover alldeles för lite och står ofta framför datorn många timmar per dag. Som motvikt äter jag bra kost och älskar allt som är grönt.

Linneas lyxfavorit: La Prairie Cellular Swiss Ice Crystal Cream och Dry Oil, 2 600 kr/st.
– Äääälskar La Prairies nya fuktkräm och torra ansiktsolja som innehåller alpina växtextrakt, hyaluronsyra och ljusreflekterande ingredienser. Kräm och olja kan förstås användas var för sig. Men att blanda några oljedroppar i 24-timmarskrämen ger en rent magisk effekt: min hy blir alldeles len och återfuktad samtidigt som den får extra fin lyster. Det blir verkligen skillnad. Till kvällen tar jag lite mer olja än på morgonen och till sommaren kan jag nog klara mig med en ynka liten droppe. La Prairie är svindyrt förstås, men den som kan ta sig råd med den ena har nog råd med den andra också, haha! Jag är rätt kritisk mot dyra krämer med fagra löften. Därför kan jag verkligen stå för att den här lyxiga powerduon är kriminellt bra.

Linneas budgetfavorit: Elizabeth Arden Eight Hour Cream, 249 kr/50 ml.
– Jag tar inte ett steg utan en tub Eight Hour Creme i väskan. Den används till allt från torra läppar, nariga nagelband och till att fuktsäkra läderskor och smörja gnisslande hotellrumsdörrar. Den här klassiska hudreparatören är förstås inte superbillig, men varje tub räcker ju i evigheters evighet. Krämen finns också i oparfymerad variant, till glädje för alla som avskyr doften. Ska jag vara helt ärlig så har jag lagt en extra tub i resväskan också, bara för säkerhets skull.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream, 249 kr/50 ml.

Elizabeth Arden Eight Hour Cream, 249 kr/50 ml.

Av: Charlotta Flinkenberg