Annons
 

Lisens 10 skönhetsfavoriter från The Body Shop

 

 
Annons
 
Annons
 
 

 
Lisen Sundberg har valt ut sina skönhetsfavoriter från The Body Shop.

Denna artikel är ett samarbete med The Body Shop.

Baaams skönhetsredaktör Lisen Sundberg har valt ut 10 favoriter från The Body Shop, som var en av sponsorerna på Baaam-galan 2014. Vissa är nya för i år, andra är gamla favoriter.

1. Ultralätt serum med vitamin E som lugnar och ger fukt. Jag använde den flitigt i somras efter (för huden) tuffa dagar på stranden och upplevde att hyn fick chans att återhämta sig bättre.

Annons

2. Glöm inte att ta hand om huden runt ögonen, det är här linjer tenderar att sätta sig först. Den här lätta, svalkande krämen appliceras med en roller som jag gärna drar runt ögonområdet i tid och otid, inte minst efter några timmar framför datorn.

3. En 10-dagars vitaminkick för huden som arbetar på pigmenteringar och hudens lyster. Jag älskar kurer med C-vitamin som snabbt gör huden lite klarare och piggare.

4. Ljuvliga doftfavoriten Moringa har kommit som handkräm i smidig storlek och kladdfri formula. Perfekt för väskan.

lisen-body-shop-beauty-1-4

5. Jag är besatt av oljor och den här prisvärda varianten är en riktig vinnare. Jag använder den ofta direkt på huden efter duschen istället för bodylotion och upplever att den, trots att den är relativt kraftig och fyllig, går in smidigt och bra. Kombinera med torrborstning och du är garanterad lena spiror.

6. Återigen en produkt baserad på olja, den här gången Arganolja som är en av de mest uppskattade då den återfuktar men även balanserar en fetare hud och går in lätt. Den här kommer i fast form och är perfekt för läppar, nagelband och torra hälar.

Det kan vara svårt att skilja på olja och olja, men jag brukar titta efter Fair Trade-producerade produkter och schyssta villkor. I det här fallet har The Body Shop valt att arbeta med Tangerine, ett nätverk av kvinnokooperativ, som hjälper sina medlemmar till social och ekonomisk frihet, bland annat genom att anlita mindre lokala företag på landsbygden istället för städernas större fabriker. På så sätt får många kvinnor möjligheten att försörja sina familjer utan att lämna sina samhällen och hem.

lisen-body-shop-beauty-5-6

7. Fuktbevarande läppstift i purpur (nyans 240) som är en av de få nyanser jag vågar mig på trots att det sista av årets solbränna är ett minne blott.

8. Matt skugga i en ljust kall brungrå ton (nyans 220). Ger ögat djup utan att se sminkat ut och kan även användas på brynen.

9. Miniset med penslar för rouge, läppar, bryn och skugga, samt spegel i ett praktiskt litet fodral. Dessutom är penslarna faktiskt bra, vilket tyvärr inte gäller en stor del av de penslar du får till den här rimliga prisklassen.

10. Jag duttar den här gelén på orenheter när de dyker upp. Jag ska inte påstå att den magiskt trollar bort finnen på en natt, men jag upplever att den läker utan att torka ut och minskar risken för irriterande små röda ärr som jag tyvärr annars tenderar att få.

lisen-body-shop-beauty-7-10