bella hadid och hailey bieber i 00-talstrender

Trenderna från 00-talet vi aldrig trodde skulle komma tillbaka – men som kidsen bär nu

Scrunchies, platskor och bandanan var hetare än hetast på 00-talet. Och nu har de alla gjort en – kanske inte så efterlängtad ändå – comeback.
Stjärnorna från high school-filmerna – så gick det sen
1:39

Efter reklamen: Stjärnorna från high school-filmerna – så gick det sen

(1:39)

Slå på ljud

Nu har hela 21 år gått sedan 00-talet och de tvivelaktiga modevalen tog sin början. För vem kan någonsin glömma eran som var fylld av strass, plast och velourdresser? Paris Hilton, Britney Spears och Jennifer Lopez inspirerade ständigt och otroligt nog har några av dåtidens trender gjort comeback.

Här är trenderna från 00-talet vi aldrig trodde skulle komma tillbaka - men som kidsen har nu.

Scrunchies

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

De flesta som älskade sin scrunchie tidigt 00-tal har än i dag svårt att förstå hur kidsen kan bära upp sin med stolthet.

Plastskor

Många är vi som hade plastskor, gärna sandaler, och trenden kommer tillbaka då och då. Bianca Ingrosso syntes i våras i ett par varianter i en kampanj för klädmärket Nelly.

Choker

Chokers var en stor trend och helst skulle halsbandet vara i läder eller strass. De senaste åren har det gjort comeback och synts på bland annat sångerskan Rihanna.

Strasspännen

Hårspännen med strass var en grej i början av 2000-talet och it-tjejen Paris Hilton och Nicole Richie syntes mycket i trenden.

Nästan 20 år senare är det inne igen, och dagens it-tjej Hailey Bieber är en flitig användare av de glittriga håraccessoarerna.

Baguetteväskan

SOM vi älskade våra baguetteväskor efter att Carrie Bradshaw gjorde dem till en global trend i Sex and the City. Märket skulle gärna vara Fendi eller Louis Vuitton, och samma look funkar än i dag vilket influencern Emelie Lindmark visar upp ovan.

Velourdressen

Velourdressen, gärna av märket Juicy Couture eller Baby Phat, var modevalet nummer 1 under 00-talet. Kändisar som Jennifer Lopez, Paris Hilton och Britney Spears gjorde den till en supertrend och om du inte kunde köpa den dyraste varianten fanns det en drös budgetalternativ att välj mellan.

Numera är looken en aning uppdaterad, många bär den till exempel med crop tops eller denimjackor, men dressen är helt klart tillbaka.

Bandanan

Bandanan var den perfekta accessoaren att ta till när vi skulle till stranden eller bara dölja en utväxt. Trenden var dock inte särskilt långlivad, kanske på grund av att det var få av oss som faktiskt passade i den, och därför är det extra förvånande att se att den faktiskt är tillbaka.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Såporna vi var besatta av på 90-talet
MTV-programmen du var besatt av på högstadiet