Artikeln innehåller reklamlänkar
Böcker till nyblivna hundägare

10 bra böcker som nyblivna hundägare inte får missa!

Förlåt alla kattmänniskor – men en hund är det bästa sällskapet!
Vill du lära dig att uppfostrar din hunden finns det massor av böcker med handfasta tips. Vi listar de bästa hundböckerna!
8 kändisar som älskar sina husdjur (BAAAM)
Slå på ljud

Allt fler skaffar hund, och det är inte svårt att förstå varför. Man får en lojal vän som aldrig dömer dig och samtidigt ser till att du kommer ut och får frisk luft mellan varven (det blir i och för sig rätt mycket luftpauser i valpåldern...). Men en hund är också någon man kan leka med och slappa tillsammans med hemma i soffan (om din hund nu inte tagit över den helt...).

Faktum är att det under 2020 registrerades 11 procent fler nya hundar i Jordbruksverkets hundregister än tidigare år, rapporterade TT i början av januari.

Vad gör man när hunden skäller?

Det viktiga för en hundvalp eller en hund är förstås mat, sovplats, lek och mycket kärlek. Men hur gör man när hunden drar i kopplet och skäller på andra hundar på promenaden? Eller när den börjar tugga på möblerna där hemma? Eller större problem när den morrar och gör utfall i hemmet?

Även om man eventuellt har en uppfödare att fråga, kan det vara skönt att veta hur man uppfostrar sin hund och hur man skapar en fin relation med sin nya kompis.

Om detta finns det förstås massor av litteratur i ämnet som kan ge råd och stöd på vägen - oavsett om du har en hundvalp eller en vuxen hund där hemma.

Bästa böckerna för nyblivna hundägare

Att ha hund, kommunicera, aktivera, vägleda – från valp till vuxen

Hundpsykologen Anders Hallgren lär ut enkla metoder om hur man lever, leker och kommunicerar med sin hund, men ger även tips om hur man vägleder hunden genom vanliga vardagsproblem. Boken lanseras den 12 februari. Läs mer och köp den här. (länk till butik)

Adoptera en hund: Allt du bör tänka på

Varje år omplaceras och adopteras tusentals hundar i Sverige, nyhetsreportern Max Schüllerqvist går i boken igenom alla tänkbara fällor och hur man tar hand om en gatuhund där man inte vet vad den varit med om tidigare. Läs mer och köp här. (länk till butik)

#fredrikälskarhundar: konsten att kommunicera med hundar

Hundcoachen Fredrik Steen, känd från TV4:s Nyhetsmorgon, skriver om hur hundägare kan lära sig att kommunicera med sina hundar och hur de fungerar. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Blygerhundar: Så gör du din hund till en superhjälte

I denna bok går hundinstruktören och hundbeteendeanalytikern Jessica Mann igenom tips och råd på hur man kan stärka sin hunds självförtroende - oavsett om man har en blyg hund eller inte. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Min första bok om hundar: lär din valp eller vuxna hund att vara trygg och nöjd

Denna bok riktar sig till yngre hundägare som på ett pedagogiskt sätt förklarar brittiska författaren och hundägaren Dawn Bates om hur man får hunden att känna sig trygg och hur man lär den att tricks. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Att leva med hund: en guide till dina hundår

Professorn i etologi Per Jensen har skrivit en rad hundböcker. I denna bok som lanserades 2020 går han igenom hundens alla livsfaser och hur hundägare kan uppfostra och tränar sin hund. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Lär känna din hund – och dig själv!

Vetenskapsjournalisten Malin Avenius och etologen Kerstin Malm skriver om hur man kan komma till rätta med besvärliga problem och hur man får en kärleksfull relation med sin hund. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Träna din hund: steg för en glad och väluppfostrad hund

Hundtränaren Kyra Sundance delar med sig av roliga tips på hur man lär hunden grundkommandon men också problemlösning på hundens rädslor och aggression. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Den ultimata handboken: Hund

En nybörjarbok med flera handfasta tips på hur man uppfostrar sin hund och lär dem olika kommandon. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Hur tänker din hund?

Forskaren, biologen och författaren Bo Söderström tar med hjälp av den senaste forskningen sig an stora och små frågor om hundar. Som exempelvis huruvida det finns är höger- eller vänstertassade hundar, vilken hundras som har bäst luktsinne och hur man gör för att ensamträna sin fyrfotade vän. Läs mer och köp här. (länk till butik)

Relaterade artiklar
Roligt pyssel i karantäntider – utmaningar och härligt tidsfördriv
Bästa böckerna att ge bort i present – 10 läsvärda köp!
Planera ditt 2021(och ditt liv!) med en Bullet Journal