Artikeln innehåller reklamlänkar
10 julklappar till tech-junkien i ditt liv (och dig själv, såklart!)

10 julklappar till tech-junkien i ditt liv (och dig själv, såklart!)

Ny teknik kan vara en livräddare. Och om inte en livräddare så något som gör livet lite bättre och roligare. Här är 10 tech-julklappar som kanske också råkar landa hemma hos dig.

Vet du inte vad du ska köpa i julklapp till den där i ditt liv som har allt? Eller är du själv tech-intresserad och vet inte vad du ska önska dig? Låt Baaam guida dig rätt. Här är tio olika tech-prylar där du garanterat kommer att hitta något för alla du känner. Och kanske också något du vill klicka hem själv.


Till träningsjunkien: Trådlösa hörlurar

Vi vet alla hur otroligt irriterande det kan vara att träna och fastna med sladden någonstans. Eller ha obekväma in-ear-lurar som bara lossnar HELA TIDEN. Räddningen är ett par sköna, bluetoothlurar som sitter utanpå öronen – som Plattan 2 från Urbanears (länk till butik). Den nya versionen är lite bekvämare och har kontrollerna bättre placerade så att man inte råkar komma åt dem när man inte vill. I dessa vintertider gör de dessutom att man inte behöver ha pannband som täcker öronen utan de värmer lagom mycket i sig själva.

Till den som vill ta nästa tech-steg: En smart watch

Länge kändes smarta klockor lite som någonslags fall-larm från hemtjänsten – men den tiden är förbi. Samsung Galaxy Watch (länk till butik) ser ut som en vanlig, snygg klocka men har riktigt bra prestanda dold under boatteringsringen. Med klockan kan du enkelt träna helt utan att ta med mobilen eftersom den har spotify offline inbyggd och dessutom loggar både löparrunda och tar din puls. Dessutom kan du välja att bara få de viktigaste notiserna på den, så du aldrig missar ett samtal, och få påminnelser om precis det du valt. Baaam har testat klockan också – läs vårt test här.

Till den som vill dokumentera allt: En direktfilmskamera

Sociala medier i all ära men ibland vill man också ha riktiga bilder man kan hålla i handen. De senaste åren har en rad så kallade direktfilmskameror kommit till marknaden, bland annat en uppdaterad version av den klassiska Polaroidkameran (länk till butik). Men kameran kan du lätt ta festen till nästa nivå genom att låta vännerna ta bilder av sig själva eller ta utvalda bilder från resan du direkt kan sätta upp på kylskåpet hemma.

Till hudvårdsentusiasten: En smart rengöringsborste

Om något varit på tapeten de senaste åren så är det hudvård. Och nu kommer nästa steg – smarta hudvårdsprodukter. Det svenska märket Foreo har i flera år jobbat med rengöringsborstar i medicinskt silikon som med hjälp av vibrationer tar bort orenheter från din hud. Och nu har de lanserat Luna fofo (länk till butik)som utöver allt det också mäter fuktnivån i huden och ger dig en anpassad rengöring för just din hud. Här kan du läsa vad vi på Baaam tyckte om produkten.

Till den som behöver ge sig själv mer kärlek: En vibrator

Vi behöver alla ge oss själva lite extra kärlek och omtanke. Och vad är väl då bättre än att satsa på en riktigt bra vibrator? Lelo Elise 2 (länk till butik) är något så smart som en vibrator och massagestav i ett som med en tyst motor låter dig komma (ja) till högre höjder.

Till den som vill ha snyggt hemma: En trådlös laddare

Vem tycker om att ha laddsladdar utspridda överallt hemma? Ingen, särskilt inte när de också gärna går sönder och är en allmän brandfara. Därför är det bra att mobiler med trådlös laddning kommit stort och nu finns i nästan var mans hand. Det gör nämligen att man kan ha en snygg laddplatta istället som dessutom passar alla en elektroniska produkter. Som denna från Native Union (länk till butik) som både är snygg och diskret utöver att göra sitt jobb.

Till den som alltid är på språng: En powerbank

Du har varit där. På väg hem från jobbet inser du att mobilen är på väg att dö och du riskerar nu att behöva sitta i en alarmerande högljudd kollektivtrafik utan något som skyddar dig från allt kaos. Därför behöver du antagligen en bra powerbank i väskan som du bara kan fiska upp när nöden råder. Denna från Richmond&Finch (länk till butik) är dessutom grymt snygg eftersom den inte ser ut som en tråkig platta utan ett marmorerat läppstift. Om detta inte är årets julklapp vet vi inte vad.

Till den som alltid fryser: Värmefilt

Att det är kallt i Norden förvånar nog ingen, vi vet trots allt var vi bosatt oss. Men att våra hem då och då är så bisarrt kalla att man helst går med trippla lager kläder är allt annat än roligt. Därför är det perfekt att ha en elektriskt värmefilt (länk till butik). Denna är i mjukt material, har tio olika värmelägen så du kan anpassa temperaturen precis som du vill och dessutom har den ett överhettningsskydd så du inte behöver vara orolig för bränder.

Till den som tappar bort allt: En bluetooth-tracker

Har du någon gång tappat bort dina nycklar fastän du trodde precis att du visste var du lagt dem? Då behöver du en bluetooth-tracker som denna från Tile Mate (länk till butik). Med hjälp av en app kan du få det du satt trackern på att börja pipa och på så sätt lokalisera den. Du kan också använda den omvänt, du har nycklarna men hittar inte mobilen – tryck på Tile så börjar mobilen pipa. Lifesaver!

Till den nostalgiske: En tamagotchi

Vem drömmer inte tillbaka till en tid när man kunde kolla på Sunset Beach på tv och käka Gorby’s till mellis? Men nostalgitrippen nummer ett måste ändå vara Tamagotchin (länk till butik). Och nu är det dags för det lilla elektroniska monstret att göra comeback. Strunta i alla mobilspel och låt istället ditt liv börja handla om att mata mini-djuret och ta bort dens bajs. Varför inte se det som en modern slags mindfullness?

Här finns ännu fler tech-artiklar:

Elin Häggberg bloggar om tech: ”Teknik ska vara kul”
Test: Google Home Mini – är den värd ett köp?
Baaam testar: Så bra är nya Huawei Mate 20 Pro