Saker att göra på midsommar

10 saker att göra på midsommardagen (från morgon till kväll!)

Nope, det är inte söndag i dag! Du har en hel dag till godo. Baaam tipsar om hur du kan spendera den från morgon till kväll. Allt för den maxade midsommarkänslan!
1:02

Efter reklamen: Så gör du drinken Last night in Sweden

(1:02)

En drink med exotisk mango och passionsfrukt blandat med fläder och lime. Här har du sommardrinken du vill bjuda vännerna på.

God morgon! Var det kul igår? Vad händer i dag då? Spana in den här listan för lite inspiration. Plocka ut det roligaste – eller följ punkterna slaviskt som de tio budorden. You pick!


1. Sov ut

Den bästa känslan. Utnyttja din extra lediga dag med en god sovmorgon. Och med allt fix inför midsommar följt av en jäkligt bra fest är det helt fantastiskt att få sova ut och veta att det bara är lördag. Stanna kvar lite extra i sängen i dag.


2. Ta ikapp en massa serietittande

Efter en lång vecka på jobbet eller i skolan – utnyttja din förmiddag och kolla på dina favoritserier. De bästa tipsen hittar du här och här!


3. Brunch

Om så på hemmaplan eller i stan. Samla ihop dina babes och bruncha ihop för att ladda om från gårdagen.


Bildkälla


4. Ring den där kompisen…

…eller crushen, eller familjen, eller mormor. Du vet allt sånt som du skjutit upp när du känt att du inte haft tid. Nu har du tid! Varför inte tjöta med någon du tycker om en stund?


5. Träna

Ensam eller med en kompis. Ge dig ut på en löprunda för att samla ny energi från eventuell bakfylla.


6. Nätshoppa

Midsommardagen är en av få dagar som köpcentrum faktiskt har stängt. Vilket är det perfekta tillfället för att kura upp i soffan och nätsoppa lite istället. Du slipper göra dig i ordning, du slipper gå ut och du får stilla shoppingbegäret. Guld!


7. Hemmaspa

Du har en extra ledig dag – varför inte ge dig själv lite kvalitetstid? Lägg en ansiktsmask, fixa naglarna, drick te och bläddra i en tidning. Hur mysigt?!


Bildkälla


8. Bada

Är det fint vänder? Inget botar en bakfylla lika bra som ett dopp i närmsta hav, sjö eller å. Man ångrar aldrig ett bad!


9. Grilla

Inled festligheterna för kvällen med en barbeque. Dra ihop ett gött gäng (varför inte bjuda in grannarna?) och låt alla ta med sig något att grilla.


10. Feeest…

…eller hemmakväll – du bestämmer. Kvällen är din!

Foto: Shutterstock/IBL

Relaterade artiklar
Steg för för steg – så binder du din egen midsommarkrans
5 vackra drinkar – perfekta till midsommarfesten
Bästa svenska filmerna på Netflix: 12 filmer med högst betyg