Parks and rec

10 saker du känner igen om du precis börjat jobba efter semestern

Blackout när det gäller lösenord, äckligt kaffe och klädkriser. Har du också börjat jobba efter semestern igen? Här är 10 saker de flesta av oss går igenom just nu.

Att börja jobba efter semestern brukar vara förknippat med en rad olika känslor. Vissa bra, andra mindre bra. För låt oss erkänna en sak: Oavsett hur roligt ditt jobb är känns det ofta hårt att byta ut sol, bad och siesta mot möten och matlåda.

Och oavsett vilket jobb du har verkar de flesta gå igenom samma känslor de första dagarna. Låt oss förenas i misären!


Här är 10 saker du känner igen om du precis börjat jobba efter semestern:

Du vet knappt vad du jobbar med längre

Det kan räcka med 14 dagars ledighet för att du ska uppleva följande tankar: Vad jobbar jag med egentligen? Hur brukar jag lägga upp mina dagar? Är jag utbildad för det här?

Du har glömt bort alla lösenord

Användarnamn och lösenord. Två viktiga saker som din hjärna totalt övergivit. Och inte har du de uppskrivna heller. För det vore ju en säkerhetsrisk. Det slår aldrig fel, första jobbdagen går alltid åt att försöka logga in i din dator som plötsligt förvandlats till Fort Knox.

Du är jättehungrig – hela tiden

Plötsligt äts frukosten mycket tidigare. Det innebär att det känns som att det dröjer en livstid innan det är lunch. Att den dessutom numera börjar ätas i matlåda förhöjer bara känslan av att det glammiga livet nu är över. Inget säger slut på semester lika mycket som ljudet av mikron på jobbet.

Kaffet smakar skit

Dina tarmar har hunnit vänja sig vid din rena kaffebryggare och goda havredryck hemma. Men nu är det slut med det. Här står du nu vid kaffemaskinen och är inte alls sugen på mjölkpulver. Samtidigt som du sorgset försöker ta ett beslut mellan americano eller cappuccino räknar du ut vad det skulle kosta att köpa gott kaffe på bageri dagligen. Du inser snabbt att det skulle få dig att gå i personlig konkurs.

Du vet inte vad du har för stil längre

Varm sommar har hunnit bli till kall sommar. Och plötsligt är det dags att välja bort shortsen för långbyxor. Kanske ska en kavaj användas. Men på något sätt är det som att allt ditt scrollande på Instagram har fått dig att omedvetet utveckla en ny stil. Klädkrisen är ett faktum!

Din inbox exploderar

Har inte alla semester typ samtidigt? Att döma av din inkorg är det inte sant. Finns det något som liknar kvicksand så mycket som mejl? Typ inte. Så fort du svarat på hälften har du lika många nya – alla markerade som prioriterade.

Du känner dig plötsligt duktig

Visst, det kan ses som en merit att lyckas få till en siesta trots att du tagit sovmorgon. Men på något sätt är det ändå skönt att komma hem och känna att du faktiskt uträttat och bockat av saker – trots viss förvirring. Inkorgen är ju faktiskt lite mindre full nu.

Din kärlek till förskolan är enorm

Ja, du älskar dina barn. Det är underförstått. Och ja, lämningen på morgonen var hemsk. Men efter att du fått en glad bild skickad och en uppdatering om att frukostmackan gick ner utan krångel känns det plötsligt rätt skönt att inte behöva vara lekledare för ditt och grannens barn längre.

Du inser hur härliga dina kollegor faktiskt är

Något av det bästa med jobbet är ju alla kollegor. De är som din lilla jobbfamilj. Och oj vad kul det är att ses igen! Att prata skit vid den vidriga kaffemaskinen är så trevligt att du nästan glömmer smaken av mjölkpulver.

AW är AW igen

Att ta ett glas vin klockan 15 efter att ha legat på stranden hela förmiddagen är superhärligt. Men det kan ju inte klassas som en after work (även om vissa skulle anse att de har jobbat på brännan höhö). Nu när du plötsligt jobbar igen kan du uppleva känslan av en riktig aw.

Läs mer:

11 sjuka saker vi alla gjort när vi spelat Sims

21 saker alla tänker när de ska måla en eyeliner

6 saker som hände i Vänner som aldrig hade hänt 2020