Artikeln innehåller reklamlänkar
11 snygga yogamattor för alla yogis och yogaformer

11 snygga yogamattor för alla yogis och yogaformer

Oavsett om du är nybörjare eller en riktig Instagram-yogi och oavsett om du gillar färg eller mer nedtonat finns det en yogamatta som passar dig. Vi tipsar om åtta av de snyggaste på marknaden just nu.

När du går på yoga ska du se inåt, vara närvarande i din egen kropp och fokusera på din andning. Men det kan väl inte skada om du dessutom har en snygg matta att titta ner på?

De här mattorna är inte bara snygga, de ger ett bra grepp för alla dina hundar, duvor och krigare och är tillräckligt sköna för en avkopplande savasana.

Grounded Factory Palm Springs Yoga Mat

Mattan från svenska Grounded Factory skickar dig direkt till palmerna på Bali, utan att det kostar ett enda kilo koldioxid i flygbränsle. Den är tillverkad av miljövänliga material. Läs mer och köp mattan här (länk till butik).

Dapperey Cork Yogamat

Yogamattor i kork blir vanligare och vanligare. Skönt och bra grepp och en tanke på miljön är förklaringen. Dapperey har dessutom dekorerat sina korkmattor. Läs mer och köp matta här (länk till butik).

Casall Yoga Mat Natural

Många av Casalls mattor tillverkas i miljövänligt naturgummi, så också denna vackert mönstrade gröna matta. Läs mer och köp mattan här (länk till butik).

Adidas Yoga Mat

En diskret och snygg matta från Adidas med små hål som ger den ett prickigt mönster. Det medföljer en rem så att du kan bära med dig mattan som är gjord i PVC-fritt material. Läs mer och köp mattan här (länk till butik).

Grounded Factory Botanical Yoga Mat

Vackra blad ger en orientalisk känsla även på den här mattan från Grounded Factory. Mattan har en mockaliknande yta som får extra bra grepp när det blir fuktigt. Mattan är med andra ord perfekt för olika typer av värmeyoga eller om du sprayar den lite med vatten före passet. Läs mer och köp mattan här (länk till butik).

Accline ekologisk yogamatta

Färgglada och roligt mönstrade yogamattor från Accline. Finns med många olika tryck och är tillverkade i ekologiskt naturgummi. Läs mer och köp mattan här (länk till butik).

Abilica Breathe yogamatta

Det är lätt att glömma bort att andas när man står i en svår position. Då kan det vara bra att få en påminnelse från sin solgula yogamatta – breathe. Läs mer och köp mattan här (länk till butik).

Yogiraj Organic Premium Yoga Mat

Inte så festlig men sofistikerat snygg yogamatta från Yogiraj med ett naturligt mönster från juteväven som lyser igenom det ekologiska gummit. Läs mer och köp mattan här (länk till butik).

Yoga Mat Fresh Spray

När du har kostat på dig en egen yogamatta, se till att ta väl hand om den. Casall har tagit fram en spray som rengör din yogamatta och gör att den dessutom doftar gott av lavendel och citrongräs. Läs mer och köp sprayen här (länk till butik).

Läs mer:

Vill du slumra till på yogan? Det här är yogaformen för dig

29 vanliga yogapositioner