12 appar och sajter för att hitta nya vänner 2020

12 appar och sajter för att hitta nya vänner 2020

Vill du hitta nya vänner? Kolla in de här smarta apparna och hemsidorna!
7 tecken på att du har en högkänslig vän
Slå på ljud

Ska du snart flytta till en ny stad och plugga, eller vill du bara få ett lite rikare socialt liv? Då kan det vara perfekt att hitta nya kompisar med hjälp av appar och hemsidor. Det är trots allt 2020 och vi har ju redan vant oss vid att hitta kärleken på internet.

Chatta lite med någon och gå på kompisdejt, eller hitta fler som gillar samma sak som du och gå på ett evenemang tillsammans. Kan du tänka dig något roligare?!

Appar för kompisdejter

Om svaret är nej borde du spana in de här 12 smarta apparna och hemsidorna där man kan hitta nya vänner.

Alla tjänster är gratis även om vissa också erbjuder plustjänster.

1. Citypolarna

På den här hemsidan läggs olika events ut, i hela Sverige. I kalendern kan man dela upp dem efter var man befinner sig – och gå raka vägen till ett av dem för att träffa nya vänner. Både gratis- och plusmedlemsskap finns.

2. Bunko

Den här sajten i retrostil funkar som en anslagstavla. Vem som helst kan lägga upp vad man söker – och många letar efter just vänner.

3. Slowly

Med Slowly kan du skaffa kompisar över hela världen på ett riktigt gammeldags sätt, fast i mobilen. I appen hittar man nämligen digitala brevvänner, och breven kommer fram först efter ett antal timmar. Så mysigt!

4. Go Frendly

Den här appen är utvecklad i Sverige för kvinnor som vill träffa nya kompisar. Du behöver vara över 18 år och identifiera dig som kvinna för att signa upp dig.

5. Panion

Även denna app är utvecklad i Sverige och riktar sig till alla som vill hitta nya kompisar. I appen kan du bland annat att visa vilka intressen du har och lägga in en bild på dig själv.

6. HON

HON står för ”Her Online Network” och är alltså ett nätverk för kvinnor, främst inom arbetslivet. Gänget bakom appen håller även events.

7. Korpen

I idrottsförbundet Korpen erbjuds flera aktiviteter inom motion runtom i landet. Perfekt för att träffa kompisar i din stad.

8.Rulla vagn

Den här sajten kopplar ihop föräldrar. Du kan hitta grupper och se när, hur och var de har sina träffar. Det finns grupper i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö.

9. Local

Denna app samlar ihop Facebookevenemang på ett och samma ställe. På ett smidigt sätt hjälper den dig utforska vad som händer där du befinner dig.

10. Nya kompisbyrån

Denna sajt för samman nya och etablerade svenskar. Du kan till exempel hitta en ny fikavän eller en digital vän.

11. Hitta nya vänner (Facebookgrupp)

Detta är en av många grupper på Facebook som syftar till att medlemmarna ska kunna hitta nya kompisar. Flera liknande grupper finns, bland annat också för specifika orter. Testa att söka på olika varianter av ”hitta kompisar” i sökfältet på Facebook så dyker fler upp.

12 Vissla

I den här appen kan du välja om du söker vänskap eller något mer. Perfekt för dig som vet precis vad du söker i din nya vän.

Tipsen kommer från Dejtguiden.

Foto: TT 

LÄS MER:

Så umgås du med vännerna i coronatider utan att ses fysiskt

Smarta funktionen gör att du kan kolla Netflix med vännerna

Sanningen om dina Facebook-kompisar