Artikeln innehåller reklamlänkar
Bestick och tallrikar utan plast till picknicken

12 snygga och miljövänliga alternativ till plast på picknicken

Packa en frestande picknickkorg med snygga, smarta och miljövänliga alternativ till plastprylar. Här listar vi tallrikar, muggar, bestick, burkar och andra vanliga picknicktillbehör i hållbara material.

Få saker andas så mycket sommar och semester som massor av goda saker uppdukade på en filt på en fin plätt i solen tillsammans med människor man tycker om.

Ofta lägger vi mycket kraft på att välja ut det ätbara och kastar sedan ner lite plastglas och plastbestick för att slippa släpa kladdiga saker tillbaka. Men i takt med att miljömedvetenheten växer tänker fler och fler av oss även på den fronten och utbudet av smarta och mer miljövänliga varianter ökar. Porslin och glas känns både tungt och ömtåligt att släpa på, men det finns gott om både snygga och lätta alternativ i exempelvis bambu och rostfritt. Lite disk får man leva med.

Här är några favoriter vi gärna packar ner i picknickkorgen i sommar.

Fuktboosta ansiktet! 7 produkter som verkar under natten

1. Terazzomönstrad tallrik och mugg i bambu, Ferm living

Snyggt set i dova färger och trendigt terazzomönster. Finns att köpa här. (länk till butik)

2. Muggar, skålar och tallrikar i bambu, Bloomingville

Vackert räfflade muggar, skålar och tallrikar i dovt blått, offwhite, brun och beigerosa. Extra snyggt blir det om du blandar de olika färgerna. Finns att köpa här. (länk till butik)

3. Rostfri matlåda i trepack, Eco

Snygg trio för små och stora tillbehör. Också praktiskt att kunna stoppa lådorna i varandra när maten är uppäten. Finns att köpa här. (länk till butik)

4. Skedar och gafflar i bambu, House doctor

Vackra små skedar och gafflar i bambu. Säljs i tolvpack. Finns att köpa här. (länk till butik)

5. Rostfri termos, Aida

Rostfri termos håller kaffet varmt och smoothien kall. Finns i fyra snygga färger: roséguld, svart, silver och mörkgrå. Rymmer 50 cl. Finns att köpa här.  (länk till butik)

6. Fint mönstrad barnservis i bambu, Ferm living

Tallrik, skål och mugg med fint frukt- och grönsaksmönster. Funkar lika väl för vuxna, eller hur? Finns att köpa här. (länk till Rum21)

7. Trepack matchande skålar i bambu, Cink

Små skålar i flera fina färger. I serien finns även tallrikar, muggar och teskedar. Finns att köpa här. (länk till butik)

8. Emaljmugg, Lantto design

Lantto design tillverkar coola muggar med inspirerande budskap på tema livsglädje och uteliv. Går även att skapa din egen, personliga mugg. Finns att köpa här.

9. Picknick-korg, Åhléns

En klassisk flätad picknick-korg lyfter stämningen direkt. Finns att köpa här. (länk till butik)

10. Blommig papperstallrik, Lagerhouse

Somrig papperstallrik som är extra snäll mot miljön. Säljs i tolvpack. Finns att köpa här. (länk till butik)

11. Stor hamamhandduk och picknickfilt i ett, Granit

Skippa filten med plastad undersida och bred ut en stor och lätt hamamhandduk istället. Den här i ekologisk bomull har en generös storlek på 150×130 cm och funkar också finfint att torka sig med om det skulle bli ett spontandopp. Finns att köpa här (länk till butik).

12. Sugrör i guldfärgad metall, Lagerhouse

Både festliga och miljövänliga sugrör i guldfärgat rostfritt stål. Säljs i fyrpack. Finns att köpa här. (länk till butik)

Läs mer:

Mc Donald’s nya tjänst levererar burgare till din picknick

12 stilsäkra shoppningtips till picknicken i sommar

Inspiration till sommarens härligaste picknickar