Artikeln innehåller reklamlänkar
Packlista till festivalen: 13 saker du behöver i ryggsäcken

Packlista till festivalen: 13 saker du behöver i ryggsäcken

Sommarens festivaler kräver en smart packning – särskilt om du ska campa. Baaam har samlat 13 prylar som gör vistelsen roligare, enklare och mer bekväm.

Läs mer: Från Way out West till Öland Roots – din festivalguide inför sommaren

Att packa till festival är inte det lättaste. Du vill gärna ha med dig så mycket som möjligt i en så liten väska som möjligt. Baaam har listat 13 saker som du inte borde lämna hemma.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.


Gummistövlar

Festivalen är på ett flygfält och det kommer att bli ganska lerigt på området, vilket gör det praktiskt med gummistövlar. De här korta gummistövlarna från Hunter (länk till butik) är både snygga och praktiska.


Toapapper

Om du ska bo på campingen är det bra att ha med dig eget toapapper. Oavsett om du spiller ut något, eller pappret tar slut på bajamajorna, så kommer du definitivt att få användning för en toarulle.


Solglasögon

Du vill inte ta med dig dina finaste och dyraste solglasögon till en festival. Du kommer förmodligen att tappa dem redan första dagen, eller repa glaset. Satsa på ett par budgetbrillor i stället, som till exempel dessa från Nelly (länk till butik).


Sopsäckar

Det låter kanske inte särskilt sexigt, men faktum är att en sopsäck är perfekt att stoppa in både din sovsäck och dig själv i om det regnar och tältet (och allt i det) är blött.


En varm tröja

Även om det är sommar så är det trots allt ändå svensk sommar. Det är inte en självklarhet att springa runt i shorts och linne både på dagarna och kvällarna utan att du kommer att frysa. Packa ner åtminstone en varm tröja för kvällarna. Baaam älskar den här sportiga sweatshirten från Ellesse (länk till butik).


Öronproppar

Vi lovar dig – öronproppar kommer att vara din bästa vän under festivalen. Inte nog med att de skyddar din hörsel under konserterna, de bidrar även till att du faktiskt kommer att kunna sova något på ett ganska högljutt campingområde.


Hatt

Om solen skiner är det bra att skydda huvudet (och håret). Om du ska vara festivalrätt så slår en snygg hatt aldrig fel. Satsa på en snygg keps – den ger tillräckligt med skydd men tar liten plats i väskan. Den här kepsen från Gina Tricot (länk till butik) ger en härligt LA-känsla.


Shorts

Det ultimata festivalplagget! Snyggt, praktiskt och ett måste när det är sommar. Satsa på ett par i jeansmaterial som går i en nyans som du lätt kan matcha till de toppar du packar ner. Exempelvis dessa från Weekday (länk till butik).


Kondomer

Det är inte helt orimligt att kondomer kan komma till användning, och om du vill ha sex så är det viktigt att du inte glömmer att skydda dig. Det bästa? Ett paket tar inte särskilt stor plats i väskan.


Regnjacka

Det kommer med största sannolikhet att regna någon gång under de tre festivaldagarna. Vi befinner ju oss trots allt i Sverige. Om du inte vill klä in dig själv i en plastig poncho så bör du göra plats för en snygg regnjacka i packningen. Den här regnjackan från Samsøe Samsøe (länk till butik) är somrigt rosa och fin.


Portabel mobilladdare

Det finns tråkigt nog inga eluttag i tält och därför kan du heller inte ladda din mobil där. Om du vill slippa att köa till mobilladdningen med tusentals andra så är det värt att ta med dig en portabel mobilladdare som du kan ha i väskan.


Badkläder

Om du inte har planerat att gå på precis alla konserter så kommer du och dina vänner att ha lite dötid. Om det är fint väder kan det vara härligt att ligga och sola på campingen eller ta ett dopp i en närliggande sjö. Baaam har samlat sommarens snyggaste badkläder här och här.


Solkräm

Du borde smörja in dig varje dag med solskyddsfaktor. Oavsett om det är molnigt eller strålande sol så tar solen mer än vad du kanske tror. Att bränna dig första dagen är ingen hit och du kommer att ångra det resterande dagar. Och det finns faktiskt solkrämer som inte kladdar eller ger dig finnar, kolla in våra favoriter här.

Foto: IBL