Artikeln innehåller reklamlänkar
19 julklappar som passar alla – oavsett ålder

19 julklappar som passar alla – oavsett ålder

Vet du inte vad du ska ge bort i julklapp i år? Här är tips på 19 julklappar som passa alla åldrar och personligheter. Kika in och inspireras!

Det kan kännas svårt att hitta en julkapp som känns perfekt, speciellt om man inte känner personen så väl eller om man verkligen inte vet var man ska börja. Det kan till exempel vara din nya partners familjemedlemmar, en avlägsen släkting eller bara någon som faktiskt redan har allt som hen önskar. Då gäller det att gnugga geniknölarna och sätta fantasin i rullning!

Men om du ändå inte kan komma på vad du ska lägga för paket under granen kanske du kan hitta lite inspiration om du fortsätter scrolla ner. Det finns nämligen några paket du kan lägga under granen som garanterat kommer passa alla – oavsett vem det är.

19 julklappstips du kan ge bort till vem som helst

Sällskapsspel

Det finns en mängd olika brädspel ute på marknaden och de flesta går att spela tillsammans med andra, oavsett ålder eller intressen. Därför är brädspelet den perfekta presenten till en familj, ett par, ungdomar och de äldre.

Ticket To Ride Europe, från Enigma. Här kan du läsa mer och köpa det (länk till butik).

Trivial Pursuit Classic Edition, från Hasbro Games. Här kan du läsa mer och köpa det (länk till butik).

En avkopplande stund

Oavsett vem man är eller var man befinner sig i livet är det viktigt att ta en paus ibland. Därför kan ett säkert kort vara ett ge bort en stund av avkoppling i present. För vem tycker inte om att ta en minipaus i vardagen för att rå om sig själv?

Svart spikmatta från Bed of nails. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till butik).

Fotbad med olika upplevelser, från OBH Nordica. Här kan du läsa mer och köpa den (länk till Ellos).

Presentkit med duschtvål och lotion, från Björk and Berries. Här kan du läsa mer och köpa det (länk till butik).

Lyxigt spakit som innehåller duschskum, kroppsskrubb, kroppskräm och doftljus från Rituals. Här kan du läsa mer och köpa det (länk till butik).

En liten detalj

Att köpa något personligt till någon som man inte känner så bra eller till någon som är lite kräsen är ganska svårt. Men om du ändå vill försöka kan en nyckelring vara ett bra alternativ. Det är något som personen förmodligen kommer använda varje dag, och tänka på dig när den ser.

Nyckelring med motiv av en glittrig bajsemoji, från Glitter. Här kan du köpa den (länk till butik).

Nyckelring i läder med knapp, från Designtorget. Här kan du köpa den. (länk till butik)

Nyckelring med en reflekterande tofs som kan hängas på jackan eller väskan, från Firefly Reflectors. Här kan du köpa den (länk till butik).

Något gott att äta

Alla älskar vi att äta något som vi tycker är gott varesig det är en fin chokladbit, ett kinderägg eller sura flaskor. Ja, godis kan varieras i mängder och det är sällan en nitlott då alla gillar det i någon form, stora som små.

Ett litet kit för chokladprovning från Chokladfabriken i samarbete med Designtorget. Här kan du köpa det (länk till butik).

Tryfflar i mörk choklad och havssalt, från Granit. Här kan du köpa dem (länk till Granit).

Chokladkulor i mjölkchoklad, från Lindt. Här kan du köpa dem (länk till Åhléns).

Kroppsvård

Med ett badkar med i bilden blir allt så mycket enklare. Det finns nämligen badbomber i mängder som verkligen kan vara den perfekta julklappen. Om personen i fråga inte har ett badkar går det lika bra att sätta ihop ett litet kit med duschkräm och andra badrumsartiklar, det finns något för alla helt enkelt.

Guldig badbomb med en överraskning på insidan, från Camilla Pihl Cosmetics. Här kan du köpa den (länk till butik).

Vegansk duschkräm med doft av gräddig jordgubbsglass, från Treaclemon. Här kan du köpa den (länk till Nordicfeel).

Badbomber i form av minimuffins, från Bomb Cosmetics. Här kan du köpa dem (länk till butik).

Närande duschkräm med unisex doft, från Babor SPA. Här kan du köpa den (länk till butik).

Enskilda badbomber i olika färger och former, från Bomb Cosmetics. Här kan du köpa dem (länk till butik).

Välgörenhet

Om du absolut inte vet vad du ska ge bort till personen i din närhet så finns det andra alternativ. Du kan till exempel bidra med presentpengarna till en organisation som jobbar med välgörenhet av något slag. Skänk en slant till den utvalda organisationen i din kompis namn i jul och krama om varandra lite extra i stället. Det blir en fin gest som uppskattas av de flesta och som faktiskt kanske kan skänka julefrid hos flera familjer i jul.

Läs mer:

15 julklappar till dig och alla andra feminister

13 veganska julklappar till den som älskar skönhet

Matcha din lurviga vän! 8 söta jultröjor till hunden