tips på saker att göra i sommar

21 saker du och din bästa vän borde göra i sommar

Snart är sommaren äntligen här! CHIC listar 21 saker du borde göra med din bästa vän sommaren 2016.

Har du inga planer inför sommaren 2016? Lugn, Baaam har listan som du kan beta av punkt för punkt med din bästa vän i sommar. Vi lovar – det kommer att bli perfekt!

1. Staycation! Har ni inte tid eller råd att åka utomlands är det lika härligt att njuta av semestern på hemmaplan. Lyxa till det och ta in på hotell!

2. Fixa fint på balkongen! Gör en varsin mood board och inspireras av andras snygga balkonger. Hjälps åt att bära hem nya möbler och inredning och avnjut ett gott glas vin när jobbet är gjort – det är alltid lättare att få något gjort om man är två om saken.

3. Har ni tankar på att starta eget? Slå slag i saken och skriv ner en tydlig att göra-lista, börja spåna potentiella framtida kunder och gör en affärsplan. Kanske är den här sommaren början på något nytt?

4. Packa en härlig picknickkorg och ge er ut i solen en hel dag. Kolla in Baaams test och se vilka roséviner du borde packa ner i korgen.

5. Pyssla! Varför inte testa att göra en egen marmorbricka, till exempel?

6. Fixa en härlig dagsfest och bjud in vännerna. Duka upp en buffé med snittar, bjudmat och tilltugg – det kommer att göra succé (ja, dagsfest är underskattat!).

7. Ska ni utomlands i sommar? Kolla in Baaams lista över Europas åtta bästa beach clubs där ni garanterat kommer att vilja hänga!

europas bästa beach clubs

Baaam listar Europas bästa beach clubs.

8. Har ni semester och är hemma en regnig dag är det ett ypperligt tillfälle att rensa garderoben! Hjälp varandra och byt kläder med varandra – one woman’s trash is another woman’s treasure, som man brukar säga.

9. Ekar plånboken tom? Inga problem. Baaam har listat gratisnöjen att roa sig med under sommarsäsongen.

10. Måla om hemma! Passa på att hjälpas åt att måla om – det är enklare om man är två. Grått är helrätt när det kommer till färgval.

11. Testa beautyknep med ingredienser från skafferiet. Varför inte ta reda på alla fördelar med att använda bakpulver som skönhetskur till exempel?

12. Behöver ni inspiration till en utomlandsresa? Kolla in listan över Europas hetaste resmål sommaren 2016.

13. Testa en juicedetox. Varför inte passa på att göra det tillsammans under ledigheten? Vi garanterar att det är enklare att hålla ut på en filt i solen än på jobbet där du måste prestera hela dagarna.

14. Besök nyöppnade Chanel-butiken i Stockholm. På riktigt – det är ett måste, oavsett om det innebär ett brännande hål i plånboken eller fönstershopping.

chanel butiken adress

Chanel-butiken ligger på adressen Birger Jarlsgatan 7.

15. Börja tjäna pengar på er hobby! Visste du till exempel att hobbys inom skönhet och mode kan ge dig 36 000 extra kronor om året?

16. Dubbeldejta ihop! Är ni båda singlar och hänger på dejtingsajter är det kul att slå ihop en varsin dejt till en dubbel. Be din Tinder-dejt att fråga sin kompis om han vill hänga på – eller varför inte bara föreslå ett grupphäng med två, för varandra, okända män? Det kan bli kul, eller så blir det ett minne ni kommer att skratta gott åt i efterhand.

17. Tjäna lite extra pengar! När ni har rensat garderoben är det dags att leta upp en lokal loppis att stå och sälja på (så mycket roligare om man är två!) eller lägga ut kläderna på Blocket eller Tradera. Med ett par enkla tips lovar vi att ni kommer att tjäna rejäla slantar!

18. Skriv en varsin lista om saker ni vill ha uppnått i livet till nästa sommar. Gör en actionplan och försök lyckas med så många punkter som möjligt – stora som små.

19. Dra iväg på en roadtrip. Besök platser i Sverige som ni annars aldrig skulle se.

20. Tatuera er! Har ni funderat på att gadda er men aldrig gjort slag i saken? Då är det dags. Inspireras av 31 snygga tatueringar med mode som budskap.

21. Starta en bokcirkel! Sommar och ledighet är ett perfekt tillfälle att ta tag i läsningen och att börja plöja böcker. Välj ut böcker som ni läser samtidigt och diskutera dem efteråt över ett glas vin.